Edukacija : Vječna inspiracija i pokretač da radimo na sebi i budemo bolji

Učenje u PR profesiji, a vjerujem i u svim drugim PRofesijama ako želimo biti ODLIČNI u tome što radimo, ne prestaje NIKAD. Nije dovoljan fakultet, master, dodatne škole, stručna literatura, iskustvo, nego učimo stalno i svaki dan. I nikad ne prestaje, odnosno nikad nećemo naučiti SVE što moramo znati da budemo dobri ili najbolji.I to je jedna od mnogih lijepih strana ovog posla, jer stalno moramo raditi na sebi i dodatno se edukovati ako želimo zaista biti dobri u onome što radimo. PRosječnost ne zahtjeva mnogo, ni mnogo truda, ni rada, ni učenja. Ali ko od nas to želi biti PRosječan?

Najbolja potvrda mog uvjerenja kada je edukacija u pitanju je konferencija Proactive na kojoj predvači poput Miloša Čiriča, Drenislava Žekića, Peđe Ašanina Golea, Ksenije Renko, Dragane Đermanović i mnogi drugi u prvim redovima odslušaju sva predavanja svojih kolega, postavljaju pitanja, razmjenjuju iskustva i uče jedni od drugih.

Kada vidim njih koji su u ovoj struci ostvarili regionalne i svjetske uspjehe, a mnogi od njih već 20, pa i 30 godina se bave odnosima s javnošću, postaje mi potpuno jasno da edukacije u ovoj branši nikad nije dosta.

Upravo ta potreba i značaj stalne edukacije mogu biti veoma inspirativni i zbog toga volim raditi sa ljudima koji dijele tu strast za učenjem i poboljšavanjem svojih vještina i sposobnosti. Upravo ta strast za učenjem i ljudi sličnih uvjerenja su moji pokretači da radim na sebi i na tome da kroz nova znanja i iskustva budem bolja.

Trudim se da ne poropustim niti jednu priliku da učim i budem okružena ljudima od kojih mogu nešto da naučim. Da li je to PROACTIVE, neka druga edukativna konferencija, poslovne kolege, klijenti, neko ili nešto drugo -> nije bitno! Bitno je da želite i radite na sebi jer tako poboljšavamo ne samo svoj rad nego i struku i stvaramo bolje poslovno okruženje koje će nam omogućiti da ostvarujemo bolje rezultate.

“I don’t think much of a man who is not wiser today than he was yesterday” – Abraham Lincoln

1 komentar

  1. seo

    Edukacija je bila i ostala osnova svakog uspijeha, zato je potrebno konstantno pričati i pisati o tome kako se treba educirati za područje koje vam je najdraže, a ne treba zapostaviti niti ostala područja 🙂

Trackbacks for this post

  1. Edukacija : Vječna inspiracija i pokretač da radimo na sebi i budemo bolji | Članci

Ostavite komentar