20. Međunarodni Kongres računovodstvene i revizorske profesije Republike Srpske

20. Međunarodni Kongres računovodstvene i revizorske profesije Republike Srpske

Jubilarni 20. Kongres računovodstvene i revizorske profesije, u organizaciji Saveza računovođa i revizora Republike Srpske održan je od 15 –  17. septembra u Banji Vrućici u Tesli. Kongresu je prisustvovalo preko 850 učesnika i gostiju iz regiona bivše Jugoslavije, ali i Evrope. Tema Kongresa bila je „Finansijsko izvještavanje kao katalizator rasta ekonomije“, u okviru koje se govorilo o finansijskoj stabilnosti i ekonomskom rastu, računovodstvenoj podršci unapređenju kvaliteta poslovnog i korporativnog upravljanja, te bankama i investicijama u funkciji ekonomskog rasta. Ovogodišnji 20. jubilarni Kongres otvorio je potpredsjednik Vlade Republike Srpske, Anton Kasipović.

Kongres računovodstvene i revizorske profesije održava se od 1997. godine i značajan je oblik kontinuirane profesionalne edukacije na kojima univerzitetski profesori i drugi ugledni stručnjaci prezentuju svoje naučne radove.

Agencija Prime Communications je za Savez računovođa i revizora Republike Srpske pružila usluge PR podrške – event management i odnosi s medijima.