5 I-riječi koje su važne

5 I-riječi koje su važne

Ma da, ovih dana imam neku prosvjetiteljsku potrebu da ukazujem na važne stvari. Dobro, možda malo teška riječ prosvjetiteljstvo. Prenošenje znanja je ok.

Prenošenje znanja je, inače, obaveza i odgovornost svih nas, bez obzira na to čime se bavimo i kakvu obrazovnu, formalnu i neformalnu, podlogu imamo. Svi znamo nešto čemu možemo poučiti druge ljude ili im bar ukazati da postoji nešto o čemu bi valjalo imati informacije.

Postoje te neke riječi koje su meni lično važne a možda su važne i nekima od vas pa ću ih spomenuti. I da, ova kratka priča ima i poentu i poruku i obje slijede.

Iskra – osim one fizički zapaljive koja pomaže u loženju vatre, postoje i ove podjednako moćne vrste – emotivna i intelektualna. Iskre prijateljstva, strasti, ljubavi, života i onoga što izaziva podjednako moćna i važna sljedeća četiri I.

Inspiracija – pokretač dobrih stvari. Najvažniji sastojak svih najgenijalnijih remek dijela svih formi stvaranja. Od umjetničke do naučne.

Ideja – prva konkretna umna stvar koja generiše čuda na planeti. Trebam li objašnjavati šta će nam ideje i koliko su nam važne? Nisam ni mislila.

Inovacija – džaba sve ako nije drugačije.

Interakcija – i džaba sve ako ne kreira interakciju.

Ovih pet I-riječi mi se motalo po glavi na prošlogodišnjoj #SparkMe konferenciji i eto, zato ću ići i ove godine. To bi bila poenta zbog koje sam napravila ovakav uvod u tekst.

Poruka i preporuka za sve je da dođete i sami jer Spark vam je prilika da učite i savladate važne vještine socijalizacije ili, kako to volimo moderno da kažemo – networkinga. By the way, ponesite svo znanje engleskog iz štekova jer je to i zvanični jezik konferencije.

S obzirom da Prime Communications i ove godine ima čast da bude ponosni partner najveće a još i najsavršenije organizovane konferencije kojoj sam prisustvovala prošle godine, Prime može da vam omogući da i vi budete dio iskričave ekipe, po 50% nižoj cijeni kotizacije. Iskoristite Prime50 kod prilikom registracije na Spark.Me i to je to. Vidimo se onda  19. – 20. juna u Bečićima.

 

 

Leave a Reply