ACTA, NON VERBA: PROACTIVE 2024 održan na Jahorini

ACTA, NON VERBA: PROACTIVE 2024 održan na Jahorini

Naš najvažniji projekat – regionalna konferencija o odnosima s javnošću PROACTIVE 2024 realizovana je i ove godine.

Nakon dva dana razmjene znanja, naučenih lekcija i korisnih iskustava smo zaključili da je vrijeme za revoluciju u odnosima s javnošću i redefinisanje značenja i značaja PR-a, ali i u poslovanju i komunikacijama uopšte.

Osnaživanje pojedinaca/ki i redefinisanje njihovih uloga ključni su za stvaranje smislene komunikacije i odgovorno djelovanje unutar timova, organizacija, lokalnih zajednica i društva uopšte. Učesnici i učesnice dvodnevnog skupa na  Jahorini upoznavali su se i razmjenjivali prakse i ideje tokom predavanja, novih 1 na 1 formata a ponajviše u dinamičnoj ”šetnji” kroz PROACTIVE World Caffe.

Konferenciju je otvorila Nataša Pavlović Bujas, predsjednica Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću IPRA, koja je PROACTIVE 2024 dodijelila prestižni Endorsed Conference Status, prepoznavši njen značaj za PR profesiju širom svijeta.

PROACTIVE 2024 podržali su Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Misija OSCE-a u BiH, Područna privredna komora Banja Luka i kompanija Kaspersky. Medijski partneri su bili magazin Gracija, mondo.ba, dan.me, inspo.ba i womancomm.com.

Leave a Reply