Agencija „Prime Communications“ dobitnik IPRA nagrade za 2015. godinu

Agencija „Prime Communications“ dobitnik IPRA nagrade za 2015. godinu

Uspješno upravljanje kriznom komunikacijom iz Bosne i Hercegovine dobitnik najprestižnije svjetske nagrade iz odnosa s javnošću

Agencija „Prime Communications“ je nagrađena najprestižnijom PR nagradom u svijetu – Zlatnom nagradom Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću za 2015. godinu (2015 IPRA Golden World Awards) za upravljanje kriznom komunikacijom za klijenta „Leburić komerc“ d.o.o. Prnjavor tokom trajanja zabrane prometovanja „Pekabesko“ proizvoda u Bosni i Hercegovini u decembru prošle godine. „Prime Communications“ je nagrađen u kategoriji krizni menadžment u konkurenciji od ukupno 447 prijavljenih radova i projekata iz cijelog svijeta, a osamnaest internacionalnih sudija prepoznalo je upravljanje krizom iz Bosne i Hercegovine kao jedno od najboljih među prijavljenim radovima iz cijelog svijeta.

„Izuzetno smo ponosni i zadovoljni što je uspješno upravljanje kriznom komunikacijom našem klijentu donijelo razrješenje poslovnog problema, skidanjem zabrane prometovanja proizvoda za klijenta, najkonkretnijim mogućim dokazom argumentovane, pravovremene i proaktivne komunikacije koja treba da bude sastavni dio svakog kriznog menadžmenta. Najprestižnija svjetska nagrada Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću upravo za krizni menadžment ovog slučaja, potvrđuje princip na kojima počiva naš rad s klijentima, da je upravljanje komunikacijom među najvažnijim alatima za ostvarenje poslovnih ciljeva“, kaže Dragan Močević, osnivač agencije „Prime Communications“.

Međunarodno udruženje za odnose s javnošću prvi put je nagradilo jednu agenciju iz Bosne i Hercegovine za izvrsnost u odnosima s javnošću. Prijavljeni radovi i projekti su ocjenjivani na osnovu procjene stručnosti u pet oblasti – analizi situacije, postupku istraživanja, planiranju, realizaciji i ocjeni rezultata. Ocjenjivanje je izvršeno u dvije faze, pobjednici u pedeset kategorija izabrani su u Londonu početkom ovog mjeseca, a prema riječima zvaničnika IPRA-e žiri je ove godine morao da bira između izuzetno kvalitetnih radova. Ceremonija dodjele nagrada biće održana u Johanseburgu, 28. septembra ove godine.

(2) Comments

Leave a Reply