Agenciji „Prime Communications“ uručena IPRA nagrada za 2015. godinu na svečanoj ceremoniji u Johansburgu

Agenciji „Prime Communications“ uručena IPRA nagrada za 2015. godinu na svečanoj ceremoniji u Johansburgu

IPRA 2015 Dr Amibel Sančez i Dragan Močević

Agenciji „Prime Communications“ uručena je najprestižnija PR nagrada u svijetu – Zlatna nagrada Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću za 2015. godinu (2015 IPRA Golden World Awards) na svečanoj ceremoniji održanoj 28. septembra, u okviru Međunarodnog IPRA kongresa 2015 u Johanesburgu. Nagradu je uručila Dr Amibel Sančez, predsjednica Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću (IPRA).

„Prime Communications“ je nagrađen u kategoriji krizni menadžment u konkurenciji od ukupno 447 prijavljenih radova i projekata iz cijelog svijeta, a osamnaest članova žirija iz cijelog svijeta prepoznalo je upravljanje krizom iz Bosne i Hercegovine kao jedno od najboljih među prijavljenim radovima iz cijelog svijeta.

„Ponosni smo zbog nagrade jer je ovo prvi put u 60 godina dugoj istoriji IPRA organizacije da agencija iz Bosne i Hercegovine dobije pečat i nagradu izvrsnosti u odnosima s javnošću. Ponosan sam na tim i zadovoljan što je uspješno upravljanje kriznom komunikacijom našem klijentu donijelo razrješenje poslovnog problema. Najprestižnija svjetska nagrada Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću upravo za krizni menadžment, potvrđuje princip na kojima počiva naš rad s klijentima, da je upravljanje komunikacijom među najvažnijim alatima za ostvarenje poslovnih ciljeva“, rekao je Dragan Močević, osnivač agencije „Prime Communications“ prilikom preuzimanja nagrade u Johanesburgu.

Prijavljeni radovi i projekti su ocjenjivani na osnovu procjene stručnosti u pet oblasti – analizi situacije, postupku istraživanja, planiranju, realizaciji i ocjeni rezultata. Ocjenjivanje je izvršeno u dvije faze, pobjednici u pedeset kategorija izabrani su u Londonu početkom juna, a prema riječima zvaničnika IPRA-e, ove godine je žiri morao da bira između velikog broja izuzetno kvalitetnih radova. Međunarodnom IPRA kongresu u Johanseburgu prisustvovalo je više od 800 stručnjaka iz cijelog svijeta.

(1) Comments

Leave a Reply