Centar za podršku privredi

Centar za podršku privredi

Odabir zanimanja često je teška odluka, ali u savremenom dobu ona nikada ne mora biti i konačna. Ovo smo htjeli pokazati tokom projekta promocije srednjeg stručnog obrazovanja (TVET projekat) koji finansira GiZ, a čiji je korisnik Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske i partner Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a srećni smo da nam se pružila prilika da nastavimo raditi na tom cilju i sa drugim klijentima. 

Ponudu i potražnju zanimanja često diktira tržište, a Centar za podršku privredi Mašinskog fakulteta u Banja Luci svojim aktivnostima želi unaprijediti privredni ambijent u Republici Srpskoj, te pružiti podršku preduzećima i pojedincima da ostvare svoje preduzetničke potencijale kroz pružanje adekvatnih usluga za prenos znanja i vještina. Centar nudi vlastite resurse koji uključuju prostor, savremenu edukacionu i ispitnu opremu, ostalu infrastrukturu, partnerstva i zajednički rad s preduzećima.

Incijativa za osnivanje Centra za podršku privredi potekla je iz poslovne zajednice preduzeća metalskog sektora iz Republike Srpske, a nastala je kao rezutalt potrebe preduzeća za podrškom referentnih obrazovanih i naučnih institucija razvojnim i inovativnim projektima koja iniciraju preduzeća iz metalskog sektora Republike Srpske, ali i rastućim potrebama preduzeća za kvalitetnom i obrazovanom radnom snagom koja treba po definiciji omogućiti konkurentan nastup preduzeća na domaćem i stranom tržištu i održivi razvoj preduzeća.

Agencija PRIME Communications zadužena je za kreiranje sadržaja za Facebook stranicu – dizajn, copywriting, animacije, te kreiranju strategije promocije i oglašavanja.

Leave a Reply