Digitalizuj.me – pravo dobra priča

Digitalizuj.me – pravo dobra priča

Kada sam prije 9 mjeseci prvi put od Vladimira Vanje Vulića dobio poziv da budem gost predavač na njihovom projektu Digitalizuj.me moram priznati da sam imao malu tremu. Već i tada sam znao da je Digatalizuj.me jedan izuzetno zanimljiv i dobar projekat, pratio sam kako se svaki mjesec u Podgorici smjenjuju dobri predavači, da su učesnici u diskusijama veoma aktivni i veoma britki u svojim pitanjima. Nije mi bilo jednostavno, posebno zato što je tema trebala biti stanje online profesije i tržišta u Bosni i Hercegovini, što pretpostavljam i nije pretjerano zanimljiva tema Crnogorcima. Uz pomoć Hane Kazazović pripremio sam prezentaciju  za Podgoricu, u koju sam dodao i neke slajdove i cake koje sam naučio od Miloša Čiriča, Gage Đermanović i drugih kolega.

Prvi boravak u Podgorici je izazvao zaista zanimljive reakcije publike zbog kojih sam i ja bio presrećan i uzbuđen. Imali smo i fantastično druženje u poznatoj podgoričkoj kafani Pod Volat. #PodVolatUp je bio i prilika da upoznam neke zanimljive podgoričke twiteraše koje sam do tada samo pratio na twitter-u, kao što su @brodonacelnik ili @lennoxrs, a usput je bila prilika da sa svim učesnicima koji su se pridružili na TweetUp-u porazgovaram o temama koje su bile na prezentaciji.

Kada me prije petnaestak dana Vladimir Vulić ponovo pozvao da učestvujem u novom Digitalizuje.me projektu na temu Političko komuniciranje na društvenim mrežama, s obzirom da su izbori u Crnoj Gori, moram priznati da sam imao i strah i tremu. Prvi razlog je što je moj prvi nastup u Podgorici prošao fenomenalno i bojao sam se da je teško ponoviti takvo predavanje i imati takvu reakciju publike. Vanja je bio uporan, a s obzirom da su na panel bili pozvani i moji prijatelji Kruno Vidić i Miloš Đajić, nije bilo razloga da se ne potrudim da se i ja pojavim u Podgorici. Održao sam i jednu malu prezentaciju  u utorak naveče za članove PR tima projekta Digitalizuj.me, potom sam u srijedu u 15 časova održao radionicu Twitosfera za studente žurnalistike i ekonomije. O svemu tome se moglo dosta pročitati i na Twitter-u i na Facebook-u, pa ja sada ne bih iznosio svoje impresije koje su slične Miloševim.

Ono što želim reći je da je projekat Digitalizuj.me jedan fantastičan projekat. Organizovao sam mnogo seminara i konferencija i znam koliko je truda, energije, vremena i resursa potrebno da se napravi jedan seminar ili konferencija u godinu dana, posebno kada oni nemaju komercijalni značaj odnosno kada ne donose nikakvu dobit, nego osim što ste vrlo vjerovatno u finansijskom minusu, trošite dragocijeno vrijeme i resurse na organizaciju tog projekta. Sve to je mnogo teže kada se projekat Digitalizuj.me organizuje iz mjeseca u mjesec, što samo govori da ekipa u Crnoj Gori predvođena Vanjom, Natašom Đukanović, Predragom Lešićem, Draškom Lončarom, uz pomoć Itane, Igora Milića, Bojana Ćinćura i ostalih, stvarno radi dobre stvari. Želim kroz ovaj post da kažem da bih volio  da u regiji bude mnogo više projekata kakav je Digitalizuj.me.

To je jedini projekat na koji sam, uslovno rečeno, ljubomoran što nije smiksan i smućkan u Prime kuhinji, s obzirom na sve projekte koje smo do sada radili. Zaista toj ekipi želim da što duže uspije da radi ovako dobre priče, a studentima, svim preduzetnicima, pa čak i političarima iz Podgorice savjetujem da ne propuštaju nijedan Digitalizuj.me projekat. Nadam se da ćemo imati priliku da projekat Digitalizuj.me ugostimo  bar jednom u Banjaluci kako bi predstavili bar ponešto od toga što naše kolege u Crnoj Gori rade i što je dobro.

 

Leave a Reply