EOS MATRIX s medijima u Banjoj Luci

EOS MATRIX s medijima u Banjoj Luci

Novinari uticajnih medija u Republici Srpskoj imali su priliku razgovarati i družiti se s predstavnicima kompanije EOS MATRIX, članice njemačke EOS Grupe.

EOS Grupa je u decembru 2023. godine dobila izuzetno visoku ESG ocjenu rizika od renomirane rejting agencije Morningstar Sustainalytics.

Ovo i druge teme bile su motiv za organizaciju druženja s medijima u Banjaluci. Jedan od naših ključnih zadataka je bio da stvorimo prostor za dijalog i razumijevanje poslovanja, zakonskih okvira i specifičnosti posla klijenta.

Kroz pažljivo planirane društveno odgovorne projekte kompanija EOS MATRIX investirala je i donirala sredstva ili druga dobra udruženjima Iskra, Pomozi.ba, Srce za djecu, Ruke (projekat Let’s do It), Race for the Cure (utrka za oboljele od raka dojke), Oaza, Domu za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo kao i solarnu klupu Gradu Ljubuškom. Najavljeni su novi projekti a najveći fokus i doprinos lokalnoj zajednici uradit ćemo putem projekta finansijske pismenosti i odgovornosti u projektu FinLit i Mano moneta.

Kompanija od osnivanja posluje transparentno, i posvećena je zaštiti podataka u svom djelovanju. Dobri rezultati rada kompanije EOS MATRIX su pokazatelj da su vodeća kompanija u oblasti upravljanja potraživanjima u Bosni i Hercegovini.

Leave a Reply