[VAŽNO] – Novosti za poslovne Facebook korisnike

[VAŽNO] – Novosti za poslovne Facebook korisnike

Facebook je u ponedjeljak predstavio novi dizajn za Facebook stranice koji će olakšati korisnicima da nađu informacije koje im trebaju, ali i lakšu navigaciju administratorima stranica.

Novi dizajn Timeline -a na stranicama prikazivaće postove koje objavite na stranici samo u desnoj koloni.

timelineposts

Na lijevoj strani nalaziće se informacije o vašem biznisu, lokacija, radno vrijeme, kontakt ionformacije, fotografije i video snimci.

leftside

Za administratore stranica olakšavajuća okolnost je da će bez obzira na to gdje trenutno nalaze na stranici u svakom momentu biti vidljive informacije o aktivnim reklamama i novim aktivnostima fanova na stranici.

adminnews

Takođe tu je i novi dizajn i analitika konkurentnih stranica koje želite da pratite.
pagestowatch

Tabova na početku stranica više nema, do njih se sada dolazi kada se korisnik spusti niže u lijevoj koloni stranice.

tabs

Još jedna od novina je i opcija “Auto-play” video reklame na mobilnim telefonima. U utorak je Facebook objavio i ovu novinu koja će biti za početka dostupna samo odabranim oglašivačima. Korisnicima Facebook -a na moblnim telefonima automatski će se puštati video reklama ali bez zvuka. Nakon što korisnik “dodirne” reklamu ona će se uvećati preko cijelig ekrana i uključiće se zvuk. Svaka reklama trajaće maksimalno 15 sekundi i zaustaviće se istog trenutka kada korisnik nastavi dalje da pregleda svoj news feed na telefonu.

mobileads

Tu su i nove opcije i izgled Ads Manager -a.
AdsManager

Kako se vama čine ove nove opcije i izgled?

Izvor: facebook.com

Leave a Reply