Festival #SlobodaNarodu

Festival #SlobodaNarodu

Ideja o Festivalu Sloboda narodu rodila se prije dvije godine a tim PRO EDUCE je, osim idejom o SLOBODI, bio inspirisan i pojedincima iz društva koje su nazvali čuvarima vatre. Radi se o ljudima koji su odani etičkim normama, slobodno govore i onda kada okruženje ne podržava slobodan govor, oni koji su se borili i bore se za slobodu onda kada je ona na korak da potpiše kapitulaciju. Za PRIME Communications tim Festival Sloboda narodu bio je izazov, ali i ogromno zadovoljstvo.

Festival je održan u junu u Sarajevu i okupio je predstavnike javne scene, borce, aktiviste i zagovarače slobode govora i medijskih sloboda iz Bosne i Hercegovine i regiona. Oni su tokom nekoliko festivalskih dana govorili o slobodi. Glavni pokrovitelj Festivala bila je Ambasada Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini.

Agencija PRIME Communications bila je zadužena za cjelokupan event management, social media management, dizajn za sve materijale za potrebe projekta, te video produkciju. Kompletan program Festivala organizovan je na dvije lokacije u Domu mladih Centra Skenderija – “Dancing” dvorani i Amfiteatru Doma mladih, a zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja posjetilaca, agencija je predložila i realizovala ideju da svi zaniteresovani Festival mogu pratiti uživo putem livestreama na YouTube i Facebook nalozima Festivala.

Leave a Reply