Football For Friendship

Football For Friendship

Globalni CSR projekat kompanije Gazprom – Fudbal za prijateljstvo (Football for friendship) od 2018. godine uključio je Bosnu i Hercegovinu. Projekat nam je omogućio da uključimo djecu uzrasta od 12 do 14 u međunarodno fudbalsko takmičenje nudeći im jedinstveno i izuzetno iskustvo – da treniraju i igraju u timovima sastavljenim od djece iz cijelog svijeta, na svjetski poznatim terenima poput stadiona Spartaka u Moskvi, Polideportivo Dehesa de Navalcarbón i UEFA Pitch terenu – Plaza Mayor u Madridu, te da prisustvuju otvaranju Svjetskog prvenstva u fudbalu u Moskvi, na stadionu Lužnjiki 2018. i na finalnoj utakmici Lige šampiona UEFA na Metropolitano stadionu 2019.

Bosna i Hercegovina je u sezoni 2019 imala predstavnicu u pobjedničkom timu međunarodnog dječijeg fudbalskog turnira F4F 2019.

PRIME Communications je za F4F 2018. i 2019. bila zadužena za cjelokupnu organizaciju – medijska partnerstva, saradnju s klubovima i odabir i pripremu djece i ostalih članova delegacije, saradnju s roditeljima, logističke pripreme za učešće na finalnim događajima projekta u inostranstvu, promociju i organizaciju lokalnih događaja, produkciju materijala za i iz Bosne i Hercegovine, odnose s medijima i drugim akterima. Do sad smo u projekat, tokom dvije godine učešća, kroz lokalne događaje i učešće u finalnim događajima, uključili učesnike iz FK Sarajevo, FK Željezničar, RFK Rekreativo iz Banjaluke, FK Borac Banja Luka, Škola fudbala Respekt, ŽFK Sloga Petrovo, Akedemija fudbala Sporting Teslić, OFK Sport Team (Željezničar) Banja Luka i Fudbalski savez BiH.

Leave a Reply