Koje su to zajedničke osobine najbogatijim ljudima na svijetu (Infografik)

Koje su to zajedničke osobine najbogatijim ljudima na svijetu (Infografik)

Da vas neko pita šta je zajedničko Warren Buffetu, Bill Gatesu i Oprah Winfrey, sigurno bi vam prvo na pamet pao noac kojeg oni zarađuju u količinama većim od prosjeka. Međutim, njih povezuje puno više stvari.

koji je uradila agencija NowSourcing identifikuje neke od osobina koje imaju bogati. N Na primjer Bill Gates ustaje jako rano, vježba, čita mnogo i piše dnevne To-Do liste. Inače, 88% bogatih piše dnevne To-Do liste.

Napomena: Bogatim se smatraju oni koji godišnje zarađuju više od 160.000$, a siromašnim oni sa manje od 30.000$ godišnje.

44% bogatih se takođe budi najmanje 3 sata prije početka posla, a 63% njih sluša audio knjige dok na primjer putuje na posao. Ilustracije radi, samo 3% siromašnih ustaje tako rano, a audio knjige sluša njih 5%.

TV program bogati gledaju manje od 1 sat dnevno i veoma malo njih prati “reality” programe. Zdravi su – vježbaju najmanje 4 puta sedmično i jedu manje od 300 junk kalorija dnevno.

Kad je u pitanju odgoj djece, bogati svoju djecu usmjeravaju na besplatno volontiranje. Više od 10 sati mjesečno volontirajući potroši 70% djece bogatih, a samo 3% siromašnih.

Što se tiče navika, 67% bogatih piše svoje ciljeve, a 80% njih se fokusira isključivo na jedan cilj. 86% njih vjeruje u cjeloživotno učenje. 84% bogatih vjeruje da dobre navike stvaraju šanse, a 76% njih smatra da loše navike imaju negativan uticaj.

Za više detalja i statistike, uključujući rodne razlike i podatak o tome gdje u svijetu blizu 31.7 milionera živi, pogledajte infografik u nastavku.

Ono što je bitno napomenuti, sve ove “rutine” vas neće učiniti bogatim same od sebe, ali sigurno neće ni naškoditi ako ih probate.

Infografik izvor

Source:

Leave a Reply