Konferencijsko proljeće za one koji žele nova znanja

Konferencijsko proljeće za one koji žele nova znanja

Nedavno sam sa Dobrilom pričala o tome kako nam je ovo proljeće prilično ispunjeno konferencijama i kako je sve teže odabrati one koje ćemo posjetiti. Naravno, idealno bi bilo kada bismo mogli posjetiti sve, ali malo ko može priuštiti sebi toliko izostajanja sa posla, čak i ako zanemarimo finansijske troškove.

webiz

Taj razgovor se vodio na putu ka konferenciji Webiz koja se proteklog vikenda održala u Zrenjaninu. Super je što sve više gradova organizuje konferencije posvećene internetu na kojima lokalni preduzetnici i studenti mogu čuti mnogo korisnih stvari. Internet svakim danom postaje sve važniji kanal za biznis, bilo da se bavite nekim poslom pa ga koristite za komunikaciju sa klijenima ili ste student i želite da internet iskoristite za građenje svoje budućnosti na bilo koji način. Zrenjanin takvu konferenciju ima evo već 2 godine za redom i čini mi se da njihovi preduzetnici sve više koriste prednosti interneta za svoje poslovanje. Usudim se misliti da je konferencija od prošle godine već donijela neke rezultate.

webdan

Slična konferencija samo malo južnije u Srbiji se za koji dan održava u Boru. U pitanju je Webdan, takođe drugo izdanje. To je konferencija koja je nastala u glavi našeg prijatelja Miloša Petrovića upravo iz razloga koje sam navela u uvodu. Miloš je posjećivao mnoge konferencije i prepoznao njihov značaj, te odlučio svojim sugrađanima pokloniti priliku da nauči korisne i konkretne stvari. Nisu samo Borani zainteresovani za dolazak na WebDan – prijavljuju se svi oni koji žele da čuju nova znanja. Veoma su bitna i odlična iskustva sa prvog WebDana zbog kojih su mnogu požurili da svoje mjesto rezervišu i ove godine. Ukoliko ste blizu Boru ili vam nijedna udaljenost ne predstavlja problem kada je u pitanju znanje, pogledajte program i predavače i možda se baš odlučite za Bor 12. i 13. aprila.

etrgovina

Ove godine se održava 14. po redu E-trgovina. Ovo je konferencija sa najdužom tradicijom u Srbiji i njena karakteristika je prisustvo velikog broja značajnih firmi u Srbiji – u svojstvu slušalaca ili predavača. Nije tajna da se na E-trgovini priča o konkretnim stvarima sa vrlo značajnim ljudima iz biznisa. Ove godine je već najavljeno nekoliko zanimljivih tema i predavanja, pa možda baš one budu presudne da se ove godine pojavite na Paliću od 15. do 17. aprila. Ja sam bila na E-trgovini 2011. godine i moram priznati da mi je bilo odlično, a Palić me oduševio.

proactive

Maj je rezervisan za 10. i posljednji Proactive. Konferencija koja je napravila puno toga za PR struku u regionu i koja će mnogima ostati u lijepom i značajnom sjećanju. Iako prvenstveno orjentisana na PR uvijek je nudila puno širi dijapazon znanja, a ove godine će predavanja i teme biti prava poslastica. Nije što ga organizuje moja firma, ali zaista je ove godine Proactive konferencija koja će sigurno ponuditi puno toga korisnog i da trebam birati bila bi prva na listi onih koje želim posjetiti. Jedna od boljih stvari rada u Prime Communications je ta što srećom ne moram birati tako da samo sa nestrpljenjem očekujem 22. maj i Kozaru. A ako još niste odabrali gdje ćete skupljati nova znanja ove godine preporučujem da bacite pogled na do sada objavljenje predavače za Proactive.

tvitomanija

Juni je rezervisan za 2 konferencije. Prva je Tvitomanija i održaće se od 12. do 15. juna u Portorožu. Baviće se društvenim mrežama sa naglaskom na multimedijalni sadržaj na njima. U sklopu nje će biti dan posvećen konferenciji “Food Talk” u organizaiji Color Press Group te dodjela WebFest nagrada. Više o svemu možete saznati na tvitomanija.me i možda odaberete da se u junu zaputite do Slovenije.

sparkme

Ono što ja sigurno znam je da ću od 19. i 20. juna biti u Bečićima na konferenciji Spark.me. Prošlogodišnja prva me oduševila i ponudila puno korisnih i konkretnih znanja. Lokacija super, organizacija savršena, a predavači koji su do sada najavljeni sama krema svjetskog kalibra. Treba li bolja preporuka? Kako je bilo na prošloj možete pročitati u mom tekstu Mojih 6 utisaka o #SparkMe konferenciji. Ono što je još važno da znate jeste da prilikom prijave možete ostvariti 50% popusta ukoliko ukucate kod Prime50. Za razliku novca se možete provesti u Budvi ili platiti smještaj, tako da je šteta da to ne iskoristite. I naravno, vidimo se u Crnoj Gori!

primekod

(1) Comments
  1. Ova dva meseca su puna konferencija. Dodao bih tu i It Open, koji se održao ovog vikenda u Kragujevcu. Ono što sam propustio ispratiti je Google Analytics Day koji je organizovao iSTUDIO, za koji verujem da je bio dobar. Super je što se organizuje dosta konferencija i što se radi na unapređivanju i deljenju znanja. Manjka je vremena, jer se ne može sve ispratiti. Super preporuka!

Leave a Reply