Medijska i informacijska pismenost u Bosni i Hercegovini

Medijska i informacijska pismenost u Bosni i Hercegovini

Međunarodna unija za telekomunikacije (International Telecommunications Union – ITU) od 2009. godine izdaje Smjernice o zaštiti djece na internetu kojima se pruža međunarodno usaglašen okvir za sve bitne sudionike – roditelje i nastavnike, IKT industriju, kreatore politike i djecu. Kao odgovor na značajne izazove i pomake u digitalnom svijetu, ITU je izdao nove, revidirane Smjernice o zaštiti djece na internetu u junu 2020. godine.

Regulatorna agencija za komunikacije je ove smjernice prevela i objavila kako bi pomogla različitim bosanskohercegovačkim akterima u oblasti zaštite djece na internetu. Materijali su prezentovani u okviru kampanje u svrhu podizanja svijesti javnosti o sigurnosti djece na internetu na Facebook stranici Regulatorne agencije za komunikacije Medijska i informacijska pismenost u BiH, na web stranici agencije i putem online prezentacije stručnoj javnosti 17.12.2020.

PRIME Communications je za Regulatornu agenciju za komunikacije razvila vizuelni identitet za kampanju promocije projekta u BiH, uspostavila partnerstava sa medijskim partnerima za promociju projekta kako bi se povećala vidljivost materijala, te sprovela intenzivnu i efikasnu online kampanju putem Facebook naloga projekta Medijska i informacijska pismenost u Bosni i Hercegovini.

Leave a Reply