NOVI TERMIN DESETE PROACTIVE KONFERENCIJE

NOVI TERMIN DESETE PROACTIVE KONFERENCIJE

Novi termin desete i jubilarne konferencije Proactive je rezervisan za dane od 16. do 18. oktobra ove godine, na Kozari.

Nakon otkazivanja konferencije u majskom terminu zbog prirodne i humanitarne katastrofe koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku, agencija Prime Communications zakazala je novi termin održavanja konferencije. Prime Communications agencija, organizator konferencije, obavijestila je učesnike da njihove kotizacije vrijede za novi termin održavanja.

Svoje učešće u novom terminu, do sada, potvrdili su predavači Dragana Đermanović, Drenislav Žekić, Ksenija Renko, Peđa Ašanin Gole, Miloš Čirič, Brane Gruban, Vojislav Žanetić, Robert Čoban, Vladimir Vulić i Dragan Varagić čime Proactive potvrđuje status najznačajnije konferencije u regiji koja okuplja veliki broj stručnjaka – znalaca teorije i prakse, da svoja iskustva i znanja podijele sa učesnicima jubilarne i završne konferencija Proactive.

Deseti Proactive baviće se temama poput etike, javnosti, javne sfere u eri interneta, lobiranjem, značaju inovacija u komunikacijama, važnosti prilagođavanja komunikacije potrebama novog doba kao i mnogim drugim važnim temama za profesiju i njen dalji razvoj.

Prvi Proactive održan je 2005. godine, s ciljem promocije odnosa s javnošću, jačanje statusa ove strateške funkcije unutar organizacija i kompanija, razmjene iskustava i uspostavljanja i jačanja regionalne saradnje u oblasti PR-a. Tokom proteklih 10 godina, pomjerio je granice u izučavanju i primjeni novih i inovativnih komunikacijskih strategija, kanala, alata i trendova i okupljao i povezao veliki broj PR praktičara iz organizacija, institucija i kompanija. Ovogodišnji Proactive zaokružiće ovu konferencijsku priču već najavljenim učešćem velikog broja stručnjaka za odnose s javnošću iz različitih sfera poslovanja i djelovanja.

Informacije o konferenciji i aktuelnosti u vezi s pripremama možete pratiti na web stranici http://proactive.ba/latn/, Twitter profilu: https://twitter.com/proaktivno i Facebook stranici https://www.facebook.com/PRoaktivno.