O PR Akademiji

Šta je PR Akademija?
PR Akademija je specijalistički kurs za odnose s javnošću, jedan od prvih posvećenih podršci i razvoju profesije u Bosni i Hercegovini. Program podržava cilj s kojim je agencija Prime Communications počela svoje djelovanje – da pruži najkvalitetniji vid edukacije i usavršavanja iz oblasti odnosa s javnošću PR praktičarima i onima koji to žele da postanu.

Zašto PR Akademija?
Prethodnih 15 godina Prime Communications je kroz različite edukativne projekte (PROACTIVE, Sarajevo PR Open, PR Challenge, PR Club, PR Akademija i sl.), ali i saradnjom sa regionalnim strukovnim PR udruženjima i promocijom njihovih aktivnosti, kontinuirano ukazivala na potrebu stalnog usavršavanja i značaj profesionalizacije PR struke u Bosni i Hercegovini. Nakon prve dvije generacije polaznika PR Akademije 2005. i 2006., počeli su se osnivati dodatni smjerovi na fakultetima koji se bave odnosima s javnošću pa je time nakratko prestala potreba za ovakvim programom.
Program je, u ovoj generaciji, prevashodno namijenjen polaznicima iz Banjaluke i okoline jer smo prepoznali potrebu za ovom vrstom programa, u kome znanje i prakse prenose renomirani i iskusni stručnjaci iz oblasti odnosa s javnošću. Želja nam je da ljudima koji se već bave ovim poslom, ali i onima koji se žele baviti njime, omogućimo da čuju predavanja i prezentacije najboljih stručnjaka, praktičara i profesora iz regiona.

Da li je PR Akademija za mene?
Ukoliko smatraš da trebaš raditi na razvoju svojih potencijala, ličnom usavršavanju, ukoliko već radiš kao PR ili marketing menadžer, portparol, PR asistent, šef kabineta, ili si student i/ili nezaposlen, ako tvoja oblast interesovanja obuhvata odnose s medijima, event management, lobiranje, krizni menadžment, internu komunikaciju, online komunikaciju, ili možda želiš raditi na ličnom brendingu i vještinama komuniciranja, PR Akademija može biti početak tvoje uspješne priče.
Program PR Akademije prilagođen je onima koji se već bave ovim poslom,
ali i svima onima koji to žele raditi u budućnosti, bez obzira na akademsko zvanje, radni status ili funkciju koju obavljaju u kompaniji u kojoj rade.