Obilježavanje dana Ujedinjenih nacija: Festival #ZamisliPromijeni

Obilježavanje dana Ujedinjenih nacija: Festival #ZamisliPromijeni

Promocijom kulture, kreativnosti i stvaralaštva, inovacija i preduzetništva, jednakosti ali i različitosti, naslijeđa, umjetnosti i ekologije, Ujedinjene nacije (UN) u Bosni i Hercegovini obilježile su svoj dan Festivalom #ZamisliPromijeni u Zemaljskom muzeju u Sarajevu. Ujedinjene nacije putem svojih agencija i programa rade s ljudima, organizacijama, institucijama širom Bosne i Hercegovine, podržavajući ih da zamisle i promijene na bolje svoje zajednice. Upravo ti partneri i njihove aktivnosti bili su ključni akteri ovogodišnjeg obilježavanja UN dana.

Dvadeset odabranih učesnika sajamskog dijela, omladinski bendovi, muzičari, kuhari, animatori i recitatori – partneri programa i agencija UN-a u BiH koji aktivno rade na pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama i šire, učinili su posjetu Zemaljskom muzeju za više hiljada građana nezaboravnim i drugačijim iskustvom. Učesnici Festivala #ZamisliPromijeni došli su iz različitih gradova i opština u Bosni i Hercegovini. Partnerstvo Ujedinjenih nacija u BiH i Zemaljskog muzeja povodom dana UN-a omogućilo je besplatan ulaz u Muzej od 21. do 24. oktobra.

Agencija PRIME Communications je u saradnji sa klijentom pripremila cjelokupan koncept, protokol i scenario događaja te iskoordinisao aktivnosti. 

Ideja je bila da svima onima koji svakodnevno u svojim lokalnim zajednicama zamišljaju bolju budućnost kažemo HVALA. S tom namjerom, pripremili smo vizuale, poruke i prilike za uključivanje posjetilaca tokom Festivala.

Cjelokupan event management, tehnička i logistička podršku za realizaciju Festivala bila je u našim rukama, uključujući odnose s medijima, posjetiocima, Zemaljskim muzejem, partnerima, izvođačima. 

 

 

Leave a Reply