Održano finale šestog takmičenja u odnosima s javnošću – PR Challenge

Održano finale šestog takmičenja u odnosima s javnošću – PR Challenge

Šesto državno studentsko takmičenje u odnosima s javnošću – PR Challenge realizovano je u periodu od oktobra, a završnicu je imalo 22. decembra, kad je održano finale takmičenja u Sarajevu. Sedam takmičarskih ekipa iz cijele BiH, u prostorijama preduzetničkog i edukativnog centra Networks predstavile su svoje PR strategije koje su kreirali za socijalno preduzeće, 3Down Štampa – 3Down print d.o.o. čiji je osnivač Udruženje Život sa Down sindromom, te za projekat Coca-Colina podrška mladima u BiH – program osnaživanja mladih koji je pokrenula Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

PRIME Communications je autor i organizator takmičenja PR Challenge kojim želi naglasiti stratešku funkciju PR profesije, promovisati mlade, inovativne i kreativne buduće kolege, ali i pružiti priliku studentima da teoretska znanja koja stiču na fakultetima primijene u praksi, kreirajući strategije za prave klijente.

Ove godine, u finalu su se takmičile ekipe iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Viteza i Banjaluke. Tim “PRvi” Fakulteta humanističkih nauka odsjeka za komunikologiji Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru proglašen je pobjednikom 6. državnog takmičenja “PR Challenge”.