Održano superfinale studentskog takmičenja u PR-u

Održano superfinale studentskog takmičenja u PR-u

Superfinale prvog studentskog takmičenja u PR-u u Bosni i Hercegovini, pod nazivom PR Challenge, održano je u Sarajevu. Deset takmičarskih ekipa sa fakulteta iz Sarajeva, Banja Luke i Tuzle prezentovali su žiriju svoje PR strategije.

“Organizovanjem PR Challeng-a smo željeli omogućiti studentima sa fakulteta koji u sklopu nastave izučavaju odnose s javnošću i marketing da svoja teoretska znanja prošire praktičnim iskustvom i da radeći PR strategije za stvarne klijente steknu nova znanja koja će im biti korisna i za njihovu buduću karijeru. Drago nam je da su se odazvali studenti sa nekoliko fakulteta iz cijele BiH i da su uložili mnogo truda da sa svojim kolegama kreiraju što bolje PR strategije za Fabriku duhana Sarajevo i UNICEF i Studenu koji su podržali PR Challenge i omogućili studentima da rade njihove studije slučaja “, istakla je Lejla Brčaninović, PR direktor agencije PRIME Communications.

Osmočlani žiri sastavljen od bosanskohercegovačkih PR stručnjaka je, nakon što su svi takmičarski timovi predstavili svoje strategije, proglasilo tim “Pozitivci” sa Filozofskog fakulteta iz Tuzle za pobjednika prvog PR Challenge-a.

Drugo mjesto osvojio je tim “Prospera” sa Ekonomskog fakulteta iz Banjaluke a treće mjesto na takmičenju je osvojio tim KOMOKO PR sa Banjaluka College-a koji je ujedno dobio posebna priznanja i u kategorijama “Najkreativniji koncept”, “Najbolja prezentacija”.

Leave a Reply