Okrugli sto na FPN u Sarajevu

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Istraživači s Fakulteta političkih nauka u Sarajevu ustvrdili su veoma usku vezi između unutarstranačke demokratije i izbornog sistema, što znači da bez reforme izbornog sistema neće doći ni do tako potrebne unutarstranačke demokratije - kazao je Feni danas u Sarajevu član Centralne izborne komisije BiH i profesor na ovom fakultetu Suad Arnautović. To je izjavio na okruglom stolu „Balkanska komparativna studija izbora: Utjecaj personalnog glasanja na unutarstranačku demokratiju“ koji je održan danas u Sarajevu, a na kojem su učestvovali predstavnici raznih političkih opcija u BiH. Foto FENA/Almir Razic/ap

Okrugli sto na FPN u Sarajevu

„Balkanska komparativna studija izbora: utjecaj personalnog glasanja na unutarstranačku demokraciju“ naziv je naučnoistraživačkog projekta koji se sprovodi u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu.
BH tim organizovao je okrugli sto na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu s ciljem da se tema unutarstranačke demokratije pokrene sa predstavnicima političkih partija i dobije uvid u prijedloge i stavove stranačkih predstavnika.
Agencija Prime Communications uključila se u pozivanje stranaka i njihovih predstavnika da uzmu učešće u radu okruglog stola, te je pružila organizacionu i PR podršku događaju.