Podravkin Lino višebojac

Podravkin Lino višebojac

Dvanaest osnovnih škola u jedanaest gradova širom Bosne i Hercegovine bilo je dio uspješnog projekta Lino višebojac kompanije Podravka BiH.

Podravka je, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, Odjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizuje u BiH. Ovaj projekat je ove godine obilježio desetu, jubilarnu godišnjicu u Hrvatskoj pa je finalni događaj, koji je okupio navijače iz cijele Hrvatske i BiH, kao i specijalne sportske i muzičke goste, podrazumijevao učešće dvadeset četvero finalist iz BiH kao i troje učesnika revijalnog programa.

Agencija Prime Communications učestvovala je u pripremi i realizaciji projekta u pilot fazi tokom 2015. godine,  kao i u pripremi i realizaciji projekta tokom sezone 2015/2016. Zadaci su obuhvatali pribavljanje saglasnosti i pokroviteljske podrške nadležnih institucija, kao i prezentaciju projekta u osnovnim školama s ciljem uključivanja škola te koordinaciju svih učesnika i koordinaciju i pripremu odlaska na finalni događaj u Koprivnicu. Ujedno, pružili smo logističku i PR podršku ovom projektu.