PR JE NEŠTO POPUT LIČNE HIGIJENE (I što sam to ponosna na Prime tim)

PR JE NEŠTO POPUT LIČNE HIGIJENE (I što sam to ponosna na Prime tim)

Ovih dana timski, onako kako najčešće i najbolje radimo, bacamo ideje na papir, flip chart, word dokumente, mailove – imamo fazu sadnje u rasadniku ideja. Interno koristimo termin brejnstroming i galamimo (jako) kad smo istovremeno u jednoj prostoriji, ne razumijemo se na prvu, imamo različite pristupe istim ciljevima – i svaki je, na svoj šašavi način pravi. Prigovaramo rukopisu zapisničara (na flip chartu) i tako u beskraj – samo što na kraju sve završi sa: „Jako sam zadovoljan/na, ovo nam je super“.

😀

Prije nekoliko dana, PRSA je objavila novu definiciju PR-a, glasi ovako:

„Odnosi s javnošću su proces strateškog komuniciranja koji gradi uzajamno korisne odnose između organizacija i njihovih javnosti“.

Jedna od krilatica pristekla iz gorepomenutog procesa, ispaljena iz arsenala našeg starog – novog (reorganizovali smo se, pričaćemo vam) kolege Damira a koja je sve nas kupila na prvu je baš ova iz naslova – PR vam je nešto poput lične higijene… Jednostavna, tačna, istinita i sažeta. To je ono što se trudimo da radimo i to nam je misija – strateško komuniciranje koje gradi… I baš poput lične higijene, zahtijeva svakodnevno održavanje i bavljenje sobom.

Vjerovatno sam bezbroj puta napisala ili izrekla da sam ponosna i srećna što imam mogućnost i priliku da radim u okruženju jako kreativnih, zanimljivih, zabavnih i u svakom smislu posebnih ljudi. Dosta toga vidi se na ovom sajtu ali dosta toga i ne.

Bar isto toliko puta je neko od dežurnih hejtera pomislio da to pišem jer: „mi je to u opisu radnih zadataka“, „šlihtam se“ (ne znam samo kome i ne znam baš ni kako), „patetišem i glumim PR menadžerku PR agenciji“ uz njihovo neizostavno #bljuc. Ništa od toga mada ću dozvoliti da sam subjektivna – realno je da budem, svi jesmo i kad ne priznajemo. I da se razumijemo – ponosno ostajem pri svakoj izgovorenoj riječi pohvale za svoje kolege.

(2) Comments
  1. Nabasah na tekst i sad bih i ja #bljuc od muke jer bih voljela da imam takvo radno okruženje…a totalno je drukačije. Nisam sigurna da bi samo ovaj hashtag poslužio. Super!

Leave a Reply