Predstavljen projekat „Žene vode na putu mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini“

Predstavljen projekat „Žene vode na putu mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini“

Tim agencije PRIME Communications pomogao je organizaciju događaja u Međunarodnom ateljeu „Ismet Mujezinović“ u Tuzli na kojem je predstavljen projekat „Žene vode na putu mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini“.

Skup u Tuzli okupio je stručnjake/kinje, kao i predstavnike/ce institucija i civilnog društva, koji su poručili kako ovaj projekat predstavlja obavezu Ujedinjenih nacija, u saradnji sa UN Women, IOM-om i UNFPA-a, i s Ministarstvom ljudskih prava i izbjeglica BiH i Agencijom za ravnopravnost spolova, kao i civilnim društvom, da podrže žene širom zemlje da zauzmu svoje zasluženo mjesto kao liderke u donošenju odluka i izgradnji mira na svim nivoima u BiH.

Ovaj projekat je dio petogodišnje investicije Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, namijenjene unapređenju izgradnje mira i implementaciji agende „Žene, mir i sigurnost“, u cilju obaveze  na zajednički doprinos ka rješavanju ključnih sigurnosnih izazova koji posebno pogađaju žene u BiH.

Agencijski tim bio je zadužen za odnose s medijima i učesnicima, event menadžment a produkcijski tim PRIME Communications izradio je i video koji ukazuje na važnost ovog projekta: https://bit.ly/UNW13052024

Leave a Reply