TREĆI PUT U FINALU ZA IPRA ZLATO

TREĆI PUT U FINALU ZA IPRA ZLATO

Agencija PRIME Communications s Podkastom Nauka govori u finalu za zlatnu IPRA nagradu – IPRA GWA 2023

Podkast Nauka govori – projekat Društva za promociju prirodnih nauka “Nauka i svijet” u produkciji i uz PR podršku agencije PRIME Communications ušao je u finale za zlatnu nagradu Svjetske organizacije za odnose s javnošću u kategoriji PR on a shoestring.

Ovo je treći put da agencija ulazi u finale najprestižnije svjetske nagrade za odnose s javnošću, i jednu pobjedu do sad, čime potvrđuje kontinuitet kvaliteta, dosljednost i predanost etičnim odnosima s javnošću.

Podkast Nauka govori je pilot projekat sa četiri epizode usmjerene na popularizaciju nauke i povećanje naučne pismenost u Bosni i Hercegovini i u zemljama regiona – istog jezičkog područja.

Podkast je dostupan na sljedećim platformama:

YouTube:

Facebook:

Spotify:

RadioPublic:

Apple Podcast:

GooglePodcast:

PodbayFM:

CastBox:

Transkripti podkasta su dostupni na: https://bit.ly/PNGtranskript, https://bit.ly/transkriptPNG2, https://bit.ly/NaukaGovori_Ep3_Transkript, https://bit.ly/transkript_PNG4.

 

Četiri centralne teme podkasta su: bazična nauka, zdravlje mladih, energetska tranzicija i žene u nauci. Pilot projekat – Podkast ”Nauka govori” je realizovan uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke u Sarajevu. Stavovi i mišljenja izneseni u podkastima ne predstavljaju stavove Savezne Republike Njemačke.

IPRA – Međunarodno udruženje odnose s javnošću je vodeća svjetska mreža PR profesionalaca/ki kojoj je cilj da unaprijedi razvoj otvorene komunikacije i etičke prakse odnosa s javnošću. Zlatna svjetska nagrada za izvrsnost u odnosima s javnošću ustanovljena je 1990. godine i svake godine slavi izvanredna dostignuća globalnih profesionalaca u komunikaciji.

 

Leave a Reply