PROACTIVE 2010 okupio po šesti put PR stručnjake iz BiH i regije

PROACTIVE 2010 okupio po šesti put PR stručnjake iz BiH i regije

Tradicionalna konferencija o odnosima s javnošću,PROACTIVE 2010.okupila je po šesti put preko 100 učesnika iz Bosne i Hercegovine i regije.

Ove godine predavanja sa konferencije su se mogla pratiti uživo putem live streama, kao i preko društvenih medija, Twittera, Facebooka, i Flickra.

PROACTIVE 2010 je pored 100 učesnika u sali imao i isti broj online publike koja je uživo pratila predavanja i aktivno učestvovala u diskusijama i prenošenju konferencije.

Pored kriznog komuniciranja i on-line komuniciranja, značajna tema ovogodišnje konferencije bilo je političko komuniciranje o kojem su govorili regionalni stručnjaci koji su u svojim državama i u zemljama bivše Jugoslavije realizovali uspješne političke kampanje poput poznatog hrvstskg stručnjaka Marka Rakara koji je vodio internet kampanju Ive Josipovića.

Na konferenciji je održana i panel diskusija na temu “Političko komuniciranje u BiH i regiji” a prof. dr. Božo Skoko je predstavio rezultate istraživanja o komunikacijskim izazovima između država i naroda na prostoru bivše Jugoslavije i imidžu balkanskih zemalja.

Sedma konferencija o odnosima s javnošću,PROACTIVE 2011., odžaće se od 26. do 28. maja 2011. godine.

Leave a Reply