PROACTIVE 2023, PRoWoke&Change u maju uz poruku ”Ne dijelimo nagrade. Dijelimo znanje.”

PROACTIVE 2023, PRoWoke&Change u maju uz poruku ”Ne dijelimo nagrade. Dijelimo znanje.”

PROACTIVE, regionalna konferencija posvećena odnosima s javnošću i komunikacijama, ove godine slavi punoljetstvo i održaće se od 25. – 27. maja 2023. godine na Jahorini. PROACTIVE 2023 je regionalna konferencija o komunikacijama koja već 18 godina, od 2005., okuplja stručnjake i stručnjakinje iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Evrope.

„Živimo u vrijeme dramatičnih tržišnih promjena uzrokovanih nizom faktora. Vremenu koje od nas zahtijeva da budemo snažni, hrabri i vrijedni,” kaže Dobrila Močević, direktorica agencije PRIME Communications koja organizuje PROACTIVE. ”Komunikacijska profesija ima nikada važniju ulogu u prepoznavanju i prevazilaženju izazova, stvaranju održivog okruženja i unapređenju organizacija i društva uopšte. Upravo stoga ove godine je naša glavna poruka da ne dijelimo nagrade, nego znanje kao veslo koje će pomoći da iz ovog nesumnjivo neobičnog perioda izađemo pametniji i sa naučenim lekcijama. A PROACTIVE će omogućiti upravo to“, rekla je u najavi konferencije Močević.

PROACTIVE 2023: PRovocirati, PRobuditi, PRomijeniti

Ovogodišnje izdanje će staviti fokus na ulogu i odgovornost komunikacijskih praksi u održivom razvoju te povećanju pismenosti – bazične, medijske, naučne i informacione. PRoWoke&Change, provocirati, probuditi i promijeniti, slogan je pod kojim će razvoju industrije doprinijeti oni koji o njoj najviše znaju: praktičari.

Organizatori najavljuje da će se na PROACTIVE 2023 razgovarati o tome kako na poslovanje utiče nagla ekspanzija upotrebe vještačke inteligencije za kreiranje sadržaja, ali i o društvenoj odgovornosti,  korporativnom upravljanju i greenwashingu. Jedna od važnih tema je uticaj poslovanja na okoliš, konačno sveprisutnija obaveza ESG izvještavanja, te izgradnja i njegovanje međusobnog povjerenja. „Moramo da pričamo o uvezivanje komunikacija i bazičnih poslovnih strategija, a posebnu pažnju ćemo posvetiti i važnosti kako specijalizacija tako i širine u komunikacijama. Brendiranje poslodavaca, inovativnost i kreativnost u komuniciranju, transformacija medija, te naučna komunikacija i nauka kao temelj razumijevanja promjena i napretka su jako važne teme koje će imati svoje vrijeme u programu ovogodišnje konferencije”, najavljuje Močević.

PROACTIVE je namijenjen svima koji dolaze iz komunikacijske prakse korporacija, institucija, organizacija kao i osobama iz medija,  menadžmenta i ljudskih resursa. U osnovi ovih poslova je odnos s ljudima i komunikacija, a PROACTIVE je mjesto susreta, razmjene znanja i informacija važnih za cijelu komunikacijsku industriju.

Da dijelimo nagrade, išle bi u ruke najhrabrijih

Prvi i najhrabriji u suočavanju s velikim promjenama u pravilu ostvare najbolje rezultate, poruka je i obećanje ovogodišnje PROACTIVE konferencije. Informacije o konferenciji i link za prijave dostupne su na:

Leave a Reply