Program osposobljavanja njegovatelja za stara i nemoćna lica

Program osposobljavanja njegovatelja za stara i nemoćna lica

Agencija Prime Communications je organiziovala konferenciju za medije u Banjoj Luci gdje je predstavljen “Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja i njegovateljica za stara i nemoćna lica” kojeg će realizovati Ustanova za obrazovanje odraslih “Socijalno – edukativni centar” Banja Luka.

Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja i njegovateljica za stara i nemoćna lica je formalni vid obrazovanja kojim se stiče završno javno uvjerenje o osposobljavanju s mogućnošću upisa u radnu knjižicu. Radi se o izuzetno kvalitetnom i dinamičnom programu od ukupno 500 časova, kombinacija teorije, vježbi i praktične nastave kojim se zadovoljavaju osnovni standardi za obavljanje poslova njege starih osoba.

Projekt obrazovanja odraslih za socijalna zanimanja zajednički provode Caritas Austrije i Caritas BK BiH uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije i Vlade Gornje Austrije.

Upis prve generacije polaznika traje do 14.10.2011. godine. Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sec.ba ili na 051 318 213.

Leave a Reply