#Prvih30BiHuUN

#Prvih30BiHuUN

Obilježavanje prvih 30 godina članstva BiH u Ujedinjenim nacijama upriličeno je svečanim događajem u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, a nastavilo se drugim izdanjem UN festivala #ZamisliPromijeni na Trgu BiH 20. maja.

Učesnici svečanosti su se osvrnuli na značaj jubileja i onoga što je BiH postigla u 30 godina kroz retrospektivu ključnih događaja, akcija i promjena, klimatskih akcija i aktivnosti pod Okvirom saradnje za održivi razvoj UN-a i BiH do 2025.

Festival #ZamisliPromijeni nastavio je misiju promocije kulture, kreativnosti i stvaralaštva, inovacija i preduzetništva, jednakosti i različitosti, naslijeđa, umjetnosti i klimatskih akcija, i predstavio partnere programa i agencija UN-a u BiH koji aktivno rade na pozitivnim promjenama u svojim lokalnim zajednicama i šire, kroz bogat sadržaj Festivala.

PRIME Communications tim organizovao je i koordinisao oba događaja, pripremio i realizovao kampanju, te osigurao sveukupnu komunikacijsku podršku za Festival i svečano obilježavanje jubileja.

Leave a Reply