Punom parom naprijed

Punom parom naprijed

Evo nas na kraju još jedne poslovne godine u koju smo svi u PR marketing sektoru ušli sa znatnom dozom straha i opreza.

Tržište PR i marketing usluga se našlo u krizi još sredinom 2009-godine i mnogi su se pribojavali šta će nam donijeti Nova, a sada već Stara 2010. godina.  Izazovi i iskušenja su nešto s čime smo mi Prajmovci odavno naučili živjeti i raditi od nastanka agencije.

Naš brod nije dio nijedne regionalne flote koja obezbjeđuje sigurnu plovidbu i garantovane poslove i na olujnom moru smo se i ovaj put našli sami. U stvari, kada malo bolje razmislim nismo bili sami na olujnom moru, bili smo jedna iskusna uigrana posada, bili smo zajedno.

Prime posada koja se stvarala od osnivanja agencije, a posebno poslednjih 7 godina je bila spremna i uigrana i za izazove koje je donijela 2010. godina. Rasli smo zajedno sa našim Klijentima i gradili međusobno povjerenje koje je u vremenima krize posebno važno za uspješno obavljanje poslova.

Zato je naš osvrt na aktivnosti u posljednjem kvartalu ove godine, osvrt na Klijente s kojima sarađujemo 2, 3, 4, 6 i 8 godina. A naredne godine nastavljamo saradnju i sa nekim Klijentima koji su ove godine zbog krize imali smanjene poslovne aktivnosti i ulaganje u PR aktivnosti i podršku.

U godini krize, Prime je zabilježio rast poslovnih prihoda od 87% i rast broja zaposlenih od 35% što nas čini veoma zadovoljnim, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da nije bilo saradnje sa državnim i entitetskim ministarstvima i preduzećima.

Prime blog koji smo predstavili u septembru je prvi korporativni blog u BiH i dobio je veoma zapaženo mjesto na bh blogerskoj sceni ali i u cijeloj regiji.

Novi odjel u agenciji je Prime digital, ekipa koja se bavi on-line PR-om i social media projektima, a nove uspjehe bilježi i sektor korporativnog izdavaštva.

Rad na zanimljivim i izazovnim projektima, rad na partnerskoj osnovi s dugogodišnjim Klijentima, rješavanje kriznih situacija koje se nisu našle u ovom newsletteru i mnogo drugih aktivnosti u posljednjem kvartalu ove godine nas je natjeralo da ovaj newsletter ugleda svjetlo dana.

U narednoj godini smo planirali uvođenje novih usluga i proizvoda i pokretanje novih samostalnih projekata ali i projekata sa našim Klijentima i partnerima.
Idemo dalje…


(0) Comments
  1. Hvala Klijentima koji su nam ukazali povjerenje da sve ovo napravimo. Kada i ja pogledam sta smo sve dobro napravili u poslednja 3 mjeseca a nismo stvaili one “osjetljive” krizne projekte kojih je bilo baš mnogo.
    Hvala svima na pohvalama za newsletter.

Leave a Reply