Quantum of Science

Quantum of Science

Ljubav prema nauci u okruženju, koje ne ulaže mnogo u taj sistem, bio je motiv mladoj Sarajki Jeleni Kalinić da kreira zanimanje za sebe da bi mogla pokazati ono što voli i zna – naučno novinarstvo koje je fokusirano na izvještavanje o nauci. Još od ranije je agencija PRIME Communications prepoznala entuzijazam, volju i želju Kalinićeve da svoje znanje i radoznalost prenese na druge, a tokom 2020. otvorila je prilika da se digital tim agencije uključi i da joj svojim resursima pruži podršku u važnoj misiji tačnog, blagovremenog i na nauci zasnovanog informisanja građana.

Jelena Kalinić je potpredsjednica Društva za promociju prirodnih nauka “Nauka i svijet” i autorica bloga Quantum of Science. Nakon završenog studija biologije nije imala priliku da se bavi istraživanjem, te se odlučila baviti promocijom nauke.

Projekat Nauka i politika Društva za promociju prirodnih nauka “Nauka i svijet” usmjeren je na povećanje naučne pismenosti, i to prije svega kod populacije mlađe od 40 godina. Pored toga, projekat je usmjeren popularizaciji nauke, povećanju broja čitalaca bloga Quantum of Science, kao i širenje publike na zajedničkom govornom području.

Ovaj projekat, kao i projekat #NaukaGovori, omogućili su agenciji širenje saradnje sa Društvom ”Nauka i svijet” i dali nam priliku da nastavimo da dajemo doprinos u povećanju medijske i naučne pismenosti, i smanjimo negativan uticaj infodemije, dezinformacija i teorija zavjere koje su dodatno ugrozile svijet tokom pandemije.

Agencija PRIME Communications zadužena je za uređivanje sadržaja za Facebook stranicu, te kreiranju strategije komunikacije, promocije i oglašavanja.

Leave a Reply