Recept za uspjeh Prime bloga

Recept za uspjeh Prime bloga

Prije desetak dana smo dobili informaciju da je Prime blog ušao u finale EUPRERA social media awards 2011.

U početku nismo bili sigurni ni da treba da se prijavimo jer nije lako da se poredimo sa blogovima iz EU zemalja koje imaju tradiciju u PR-u.

Ipak smo na kraju odlučili da popunimo prijavu i nakon nekoliko mjeseci čekanja i velike međunarodne konkurencije smo dobili informaciju da smo ušli u finale odnosno među 3 bloga od kojih će biti izabran pobjednik.

Šta u stvari želim reći ovim postom?

Po mom mišljenju i nekim krajnje profesionalnim parametrima, Prime ima vrhunske profesionalce kako PR-ovce tako i istraživače, dizajnere, analitičare, programere i druge stručnjake koji pišu na Prime blogu. Neki od njih su među najboljima u BIH ili regiji na svojim pozicijima.

Naš blog je uspio u proteklih 6 mjeseci privući veliku pažnju kako stručne javnosti tako i studenata,on-line zajednice i medija koji su prenosili naše postove i 2 mjeseca smo bili na vrhu top liste BH blog direktorijuma a potom 3 mjeseca redovno među top 20.

Preponosan sam na sve te rezultate!

Šta je tajna uspjeha? Kako glasi recept za uspjeh Prime bloga?

Siguran sam da bi bilo kod od Prime blogera sa svojim vlastitim blogom izazvao solidnu paznju, posebno stručne javnosti i medija. Naš kolega Srđan Puhalo je među najčitanijim blogerima u BIH.

Ipak mislim da je recept za uspjeh Prime bloga u zajedničkom nastupu. Kao pojedinčani autori nikada ne bismo mogli imati šansu za takav rezultat, čak ni u BiH ili regiji.

Kada se snage udruže, kada se znanja ujedine zbog zajedničkog cilja onda je i uspjeh neizostavan.

Nije to samo recept za uspjeh Prime bloga.

To bi tebao biti recept za uspjeh privrede i svih drugih regionalnih ili ex Yu priča.

Sutra ( 4.mart 2011.godine) će u Lisabonu u biti proglašeni pobjednici EUPRERA social media awards 2011.

Prajmovci su zadovoljni i plasmanom među top 3 evropska PR bloga i time što je ugledni međunarodni žiri prepoznao kvalitet naših blogera.

Za početak to je velika pobjeda! Hvala vam svima!

(0) Comments
  1. Ono što bar meni čini blog.prime.ba jednom od omiljenih web destinacija je topao i prijateljski ton u vašim tekstovima – pišu ih ljudi a ne roboti, što je (na žalost) čest dojam koji ostavljaju mnogi drugi specijalizirani (profesionalno orijentirani) blogovi.

    Čestitam vam na uspjehu, a za rejting na bhBlogu ne brinite – i on će vremenom doći na svoje.

  2. Sustina uspeha ovog bloga je u tome sto se radi srcem a na kao jos jedna nametnuat obaveza i to se vidi. To govori i o onome sto se obicno zove “korporativna kultura” a radi se o korektnom i zdravorazumskom odnosu prema ljudima

  3. Nisam ni sumnjala :).. Iskrene cestitke od srca, drago mi je da pored svih losih vijesti koje cujem o stanju u nasoj zemlji, mogu cuti ovako divnu vijest. Pomalo sivu buducnost cinite ljepsom. Hvala Vam na svemu.

  4. Samo nastavite sa ovim skoro jednomjesečnim pauzama u blogovanju, pa vam sljedeći tekst komotno može biti “Recept za gašenje Prajmovog bloga” 😛

Leave a Reply