Sitokart Pozivnice

Sitokart Pozivnice

Zadatak

Kreirati pozivnicu za večeru i prezentaciju novih proizvoda za kompaniju Stirokart, vodećeg proizvođača izolacionih i dekorativnih ploča od stiropora, kao i ambalaže od stiropora i kartona.

Riješenje

 Cilj nam je bio da kreiramo pozivnicu koja će na neki način biti “interaktivna” sa zvanicama, nešto što će im ostati u sjećanju bar tih nekoliko dana do same zabave. Odlučili smo kreirati pozivnicu koristeći materijale, odnosno proizvode Stirokarta. Kartonska kutija sa natpisom “Prekratite Vrijeme…” je uručena svim zvanicama, nekoliko dana prije samog Event-a.

Nakon što otvorite kutiju, unutar nje se nalazi posuda za hranu od stiropora ispunjena pistacijama, na čijem dnu je ostatak pozivnice sa detaljima “…do petka, 21. marta…”.

Dakle, grickajte pistacije da prekratite vrijeme do početka zabave.

Rezultat

 Pozivnica je definitivno kreirala fantastičan efekat. Zvanice su bile pravo iznenađenje sa poklonom u vidu pistacija za grickanje. Par dana pred samu zabavu tražila se “kutija” više, a odaziv zvanica koje su se pojavile na event-u je bio više nego odličan.

*Dobitnik zlatne nagrade i sveukupni pobjednik na No Limit Sarajevo Advertising festivalu u kategoriji direktni marketing (2009).