Spark.Me NVO sektoru u BiH

Spark.Me NVO sektoru u BiH

Spark.me, jedna od najvećih regionalnih konferencija o poslovanju na internetu, marketingu i inovacijama u biznisu, održaće se po treći put, 31. maja i 01. juna 2015. godine u hotelu Mediteran u Bečićima, pod organizatorskom palicom kompanije doMEn d.o.o., agenta registracije nacionalnog .ME domena. Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mjestu okuplja lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja.

Spark.Me nevladinim organizacijama iz Bosne i Hercegovine nudi specijalni popust od 50% na aktuelnu cijenu, tako da cijena karte iznosi svega 75€. Ova ponuda važi samo do 30. aprila i uz upotrebu posebnog koda koji dobijete od naših partnera u BiH, agencije Prime Communications.

Kod za poseban popust možete dobiti tako što ćete poslati mejl na
office-sa@prime.ba. Potom se registrujete na www.spark.me koristeći kod tako što ćete otvoriti polje „Click here to enter a promotion code“ i ukucati kod koji ste dobili.

Puna cijena karte za konferenciju Spark.me je 250€, ali se do 30. aprila karte mogu kupiti uz popust na zvaničnom sajtu konferencije www.spark.me, za svega 150€. Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima u toku oba dana konferencije, ručak u hotelu Mediteran na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem prve noći konferencije. Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja.

Riječ je o interaktivnoj konferenciji koja je dizajnirana da oslobodi kreativnost učesnika, da im omogući da unaprijede svoje znanje zahvaljujući međunarodno priznatim govornicima, kao i da ih podstakne da unaprijede svoje poslovanje, kao i da sami osmisle i započnu nove biznis ideje. Do sada potvrđeni predavači su:

Ramon DeLeon, ekspert za društvene medije iz Čikaga. De Leon je pionir kada su u pitanju online prodaja i upotreba interneta u cilju poboljšanja poslovanja. Kao internet marketing menadžer šest Domino’s Pizza lokala povećao je prodaju za 50%, i doprinio stvaranju biznisa koji godišnje zarađuje 7 miliona dolara. Zbog velikog iskustva i energije kojom zrači na sceni, izuzetno je tražen kao govornik širom svijeta. Predavao je na raznim događajima kao što su INBOUND u Bostonu, CMO Asia Summit u Kini, TechCrunch u Rimu, LeWeb u Parizu i ad:tech u Sidneju.

Marvin Liao, partner u jednom od najpoznatijih američkih startup akceleratora, 500 Startups iz Silicijumske doline. Proveo je 10 godina u jednom od najpopularnijih portala na svijetu, Yahoo!, gdje je stekao dragocjeno iskustvo radeći u različitim sektorima – od prodaje, preko razvoja, do marketinga. Liao je član borda direktora i savjetodavnog borda brojnih tehnoloških kompanija, a angažovan je kao mentor u nekoliko startup akceleratorskih programa u Evropi, Aziji, Izraelu i SAD.

J.B.M. Kassarjian, jedan od najpriznatijih svjetskih stručnjaka u oblasti liderstva i upravljanja promjenama. Kassarjian je profesor menadžmenta na Babson College (Boston, SAD) i profesor emeritus na poslovnoj školi IMD (Lozana, Švajcarska). Ranije je bio profesor na Harvardskoj školi biznisa (Boston, SAD), kada je, između ostalog, radio i na uspostavljanju poslovnih škola pod okriljem ove institucije u Iranu i na Filipinima. Profesor Kassarjian je angažovan i kao konsultant većeg broja privatnih i javnih organizacija u Sjevernoj i Južnoj Americi, Evropi, Bliskom Istoku i Aziji, posebno u oblastima upravljanja promjenama, strategijskog restrukturiranja i izgradnje timova zaduženih za strategijsko upravljanje.

Timo Vuorensola, filmski režiser iz Finske. Na svom prvijencu, „Star Wreck: In The Pirkinning“, Vuorensola je radio punih sedam godina, a film je u međuvremenu dostigao kultni status i downloadovan je preko osam miliona puta sa zvaničnih torenta. Njegov drugi film, naučno-fanastična komedija pod nazivom Iron Sky, nas vodi kroz priču o nacistima koji dolaze na Zemlju sa Tamne strane Mjeseca. Vuorensola trenutno radi na nastavku ovog filma, a premijera se najavljuje za 2017. godinu. Sve svoje filmove Vuorensola finansira kroz crowdfunding. Vuorensola takođe režira kratke filmove, muzičke spotove i reklame. Uvijek je zainteresovan za pronalaženje novih načina za rad u filmskoj industriji i vjeruje da internet može da pruži brojne zanimljive mogućnosti koje mogu da zamijene tradicionalne modele produkcije.

Tine Thygesen, preduzetnica i inovatorka. Jedan je od osnivača startupa Everplaces, gdje je do novembra 2014. godine bila izvršna direktorka. Osnovala je i vodila četiri tehnološke kompanije, a bila je član borda direktora velikog broja preduzetničkih organizacija. Jedan je od 10 najboljih evropskih predavača u oblasti tehnologije, prema izboru kompanije Bizzabo. Organizacija Girls in Tech ju je izabrala među Top 100 žena u Evropi u sferi tehnologije.  Thygesen ima 10 godina međunarodnog iskustva u stvaranju novih proizvoda u tehnološkoj industriji – živjela je u šest država i radila u 15 zemalja.

Steli Efti, suosnivač i izršni direktor Close.io, kompanije koja nudi platformu za mala i srednja preduzeća za upravljanje odnosima sa klijentima u oblasti prodaje. Close.io je prošao kroz program čuvenog startap akceleratora i inkubatora iz Kalifornije, Y Combinator.  Efti je veoma ambiciozna, prodorna i snalažljiva osoba i važi za jednog od glavnih mahera za prodaju u Silicijumskoj dolini. Savjetnik je brojnih startapova i preduzetnika, a pomogao je u razvoju više od 200 startupova.

Peter Sunde, skandinavski haker/aktivista, koji radi na projektima koji imaju potencijal da promijene društvo. Posebno ga interesuju pitanja autorskih prava u digitalnom dobu, privatnosti na internetu i slobode informacija. Sunde je najpoznatiji kao suosnivač The Pirate Bay, švedskog veb sajta koji indeksira BitTorrent fajlove, a čiji je slogan – “Najotporniji BitTorrent sajt na svijetu” (kasnije promijenjeno u “Najotporniji BitTorrent sajt u galaksiji”). Sunde je objasnio svoju borbu protiv sistema i centara moći:  “Današnji režimi koji  zagovaraju zaštitu autorskih prava pokušavaju da ospore digitalni duh. Jedino slobodan pristup informacijama i znanju može da unaprijedi naše društvo.” Sunde je takođe suosnivač Flattr, prvog pravog servisa za mikroplaćanja (mikrodonacije), kao i suosnivač Heml.is Messenger, disruptivne, anonimne aplikacije za razmjenu šifrovanih poruka preko interneta.

Organizatori Spark.me najavljuju postepeno otkrivanje i ostalih velikih imena međunarodnih govornika koji će i ovoga puta dijeliti svoje znanje i iskustvo, i govoriti o načinu pronalaska svoje iskre inspiracije koja ih je dovela do uspjeha koji su postigli.

Vidimo se 31. maja!

Leave a Reply