Stanje PR profesije u BiH 2013

stanje-pr-profesije

Stanje PR profesije u BiH 2013

Realizovano treće istraživanje stavova stručnjaka za odnose s javnošću

U istraživanju o stanju PR profesije u BiH, koje je realizovala agencija PRIME Communications, učestvovalo je 115 PR praktičara.

Cilj istraživanja bio je napraviti presjek trenutnog stanja PR profesije u BiH, saznati u kojem pravcu se struka razvija, te sa kojim se izazovima svakodnevno PR praktičari susreću u praksi.

Nadamo se da će ovi podaci pomoći u unapređenju PR struke.

Kada postanemo svjesni gdje se trenutno nalazimo, možemo dobiti i jasniju viziju u kojem pravcu struka treba da ide kako bi zaista bila posmatrana kao strateška funkcija u svojim organizacijama.

Stanje PR profesije u BiH 2013

Prezentacija

(4) Comments
  1. 20:80 Nemjerljivi vs. mjerljivi???
    PR stručnjaci se često hvataju psihologije. Psiholozi se često hvataju biologije. Biolozi se često hvataju kemije. Kemičari se često hvataju fizike. I evo, konačno se stiže do područja gdje se pojave mogu dokazivati. Nemojmo zaboraviti kakva je novija fizika: “Želimo se ispričati širokoj obrazovanoj javnosti što smo je doveli u zabludu šireći ideju o determinizmu sustava koji se ponašaju prema Newtonovim zakonima, ideju koja se nakon 1960. pokazala neispravnom”(Lighthill, J) Uzročno posljedična veza Newtonove fizike se ne može prenijeti na to da je rezultat uzrok rada. Bolje bi bilo da 80% vjeruje da u ovoj oblasti osim troškova ništa nije mjerljivo

Leave a Reply