Sve te internet prevare…

Sve te internet prevare…

Svi moji prijatelji postali su milijarderi više puta, dobili zelenu kartu za Ameriku, Kanadu i Australiju, naravno i posao iz snova, kao i čudnom igrom sudbine i sretnih zvijezda – top modele za životne saputnike!

Sad, naravno, nisu sve to dobili eto tek tako! Kako kažu: pomozi i biće ti vraćeno!

Svi moji prijatelji redovno gdje god mogu i ko god da ih pita za bilo kakvu pomoć odmah pomažu, bez ikakvog razmišljanja. Samo, eto, moja draga kolegica Hana stalno se nešto nećka u životu pa naravno da neće nikad ni postati milijarder. Kaže, javio joj se Sead koji se zaglavio u Ukrajini jer su mu ukrali sve dokumente i novce. Kaže Hana da ga ne poznaje i da joj nije jasno što se sve ludo ovih dana na nju navrzlo.
Mislim stvarno, naravno da Hana nikada neće postati milijarder, evo upravo iz ovog razloga što nikad ne bi pomogla tako nekom koga ne zna u ovako strašnoj nevolji.
Naravno ja zatražim od Hane da mi proslijedi taj mail, pa uredno sve izdogovaram sa Seadom:

Prvi Seadov mail:

Oprosti što ti se javljam ovako. Otputovao sam u Ukrajina, i moja torba, u kojoj je bila putovnica i kreditne kartice su mi ukrali. Veleposlanstvo će mi pomoći i dozvoliti mi da letim bez putovnice, samo moram platiti kartu i podmiriti račune u hotelu. Nažalost, do novca ne mogu doći bez kartice. Kontaktirao sam banku, ali treba im još vremena da mi naprave novu karticu. Mislio sam te zamoliti da mi posudiš nešto novaca koje ću ti vratiti po povratku. Treba mi 1.500 eura da pokrijem troškove. Moram biti na prvom sljedećem let. Mogu ti proslijediti detalje o tome kako vi možeš slati novac. Molim te javi mi je li to moguće. Željno iščekujem tvoj odgovor!

Pozdrav,
Sejo

Ja odgovaram:

„ijaaaaoooooo, stvarno mi je žao što ti se to desilo, kakvi kreteni ti lopovi ja bih im svima ruke sjekla!!!
naravno samo javi kako da ti prebacim novac, nikakav problem“

Sead odgovara:

Puno ti hvala na odgovoru. Možeš pronaći lokalni ured Western Union-a u banci ili pošti u tvojoj blizini. Za slanje novca preko Western Union-a ti nije potreban račun. Potrebni su ti samo moje ime i adresa koji su u nastavku.
Evo informacija potrebnih za Western Union.

Ime: Sead Djulic
Adresa: Entuziastiv St 1 Kyiv, Kyivska 02154. Ukrajina

Čim mi pošalješ novac, molim te mi se javi i pošalji potvrdu od Western Union-a.
Čekam tvoj odgovor.
Hvala.
Sejo

Ne bih da dužim o ovom problemu dalje, samo bi zamolila Ukrajinske i naše vlasti da pomognu našem dragom Seadu Djuliću u slučaju da se moj novac, koji evo dok trčim u banku i pišem ovo, Seada mi – poštenjačine naše, zagubi.

Leave a Reply