Telegroup “Infosec” konferencija o informacionoj bezbjednosti

Telegroup “Infosec” konferencija o informacionoj bezbjednosti

Kao IT kompanija koja se bavi IT Security tehnologijama, “TeleGroup” je u nastojanju da podrži napore regionalnih IT asocijacija u skretanju pažnje državnim strukturama i široj javnosti o informacionoj bezbјednosti, kao i postojanju sve sofisticiranijih pretnji u cyber prostoru, koje mogu da ugroze stabilnost regionalne privrede i društva, 2011. godine pokrenuo “Infosec” konferenciju. Ove godine konferencija je održana 24. novembra u hotelu “Kardial” u Tesliću.

Specijalni gosti ovogodišnje konferencije bili su i predstavnici relevantnih regionalnih institucija – šef odsjeka za glavni registar i informatiku u okviru Agencije za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini – Ismet Mehanović, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije – Sava Savić, generalni direktor za informatičku infrastrukturu u okviru Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore – Kenan Duraković i predstavnik Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore i član Nacionalnog CIRT tima Dušan Krkotić.

Ovogodišnjoj konferenciji su prisustvovali i predstavnici najpoznatijih međunarodnih kompanija koje su lideri u oblasti IT bezbjednosti, mrežnog prometa, proizvodnji mrežne opreme i Cloud sigurnosti – Cisco Systems, Trend Micro, Gigamon, Entrust Datacard, Check Point Software Technologies Ltd.

Agencija Prime Communications je za kompaniju “TeleGroup” za “Infosec 2016” pružila usluge PR podrške – odnosi s medijima.