Twitter i Tvitomanija iz jednog ugla

Twitter i Tvitomanija iz jednog ugla

Najavio sam u prošlom postu da ću pisati češće i kraće. Ovih dana dobijam sve više pitanja o Twitteru i upotrebi Twittera u poslovne svrhe. Čini me da polako dolazi vrijeme u BIH i regiji da se Twitteru kao jednom od važnijih komunikacijskih kanala i alata u okviru društvenih mreža posveti adekvatna pažnja. A još 2009.godine smo organizovali Twitosferu u Banjoj Luci i Sarajevu. Izgledali smo mnogima kao svemirci, baveći se još jednom nebitnom društvenom mrežom.

Nedavno sam bio u Beogradu na Tvitomaniji na koju me pozvao drugar Zoran Torbica .

Tema panel diskusije je bila “Twitter i PR”.

Prošle jeseni sam na 6 konferencija bio učesnik panel diskusija i rekao sam sebi da ću ove godine preskočiti “diskutovanje”.

Nezahvalna je to uloga. Neko sjedi u publici i gleda nas na bini kako nešto filozofiramo i pokušavamo biti konkretni i pametni u onih par minuta koje dobijemo.

Na žalost, često na panel diskusijama kojima prisustvujem moderatori po pravilu nisu pripremljeni odnosno nisu proočitali Gagin post pa često te diskusije odu u 7 smjerova a publika najčešće ode nezadovljna s panel diskusije. Eto zašto sam posao sumnjičav prema panel diskusijama.

I da se vratim na Tvitomaniju.

Svi koji poznaju Torbicu znaju da on ne poznaje riječ “ne mogu” pa sam tako i ja prihvatio učešće u panelu na Tvitomaniji. Za stolom sam sjedio s prijateljima i osobom koja je bila moj #Twitterevanđelista , Draganom Đermanović od koje uvijek naučim mnogo toga.

Da ne dužim jer sam obećao da neću. Evo linka na kome se nalazi naša panel diskusija pa koga zanima može pogledati kako osobe koje se bave PR-om vide Twiter i njegov značaj za našu profesiju. U palel diskusiji su učestvovali još i Nataša Pavlović Bujas @natapb, Milica Marković @meetziee, Marija Laganin @marijalaganin i Miloš Đajić @milosdjajic.

Preporučujem i da obavezno pogledate panel diskusiju “Twitter i GM” na kojoj su učestvovali i Veselin Jevrosimović @vjevrosimovic predsjednik Comtrade Group, Branko Radujko@radujkob , generalni direktor Telekom Srbija, Dejan Tešić @dejantbg , član Uprave AIK Banke i Vlastimir Čobrda @dejantbg iz Etargeta.

A o svemu tome je odličan post napisala i Gaga .

Narednih dana nas u Banjoj Luci očekuje četvrti TweetUpBL  na kome ćemo ugostiti i kolege iz Beograda i Sarajeva i veoma zanimljivi gosti.

Svi zainteresovani twitterasi mogu da se prijave na twtvite.com/2wawto

Do twitanja 😉

(0) Comments
  1. Mnogo korisnih informacija i interesantnih linkova. Tačno se osjeti pozitivna energija koja izbija iz teksta. 🙂
    Da nisam ovo pročitao ne bihj ni vidio sjajan Gagin blogpost. 🙂
    Svaka čast!

Leave a Reply