Ukratko o #PROACTIVE konferenciji sa… Nela Kačmarčik

Ukratko o #PROACTIVE konferenciji sa… Nela Kačmarčik

Pitali smo naše učesnike o tome šta očekuju i šta ćemo mi čuti od njih na PROACTIVE konferenciji. Evo šta nam je rekla dr Nela Kačmarčik.

– Šta očekujete od Proactive konferencije – koje predavanje / panel vas najviše zanimaju?

Šta očekujem? Razmjenu ideja i kreativnih pitanja i odgovora. Predugo su nam kontakti bili ogrančeni na virtualne susrete, i jedna čekam profesionalno okupljanje uživo. Ja sam u međuvremenu doživjela dramatičnu promjenu – nakon 25 godina rada u “sistemima”, od prošle godine radim samostalno, tako da mi je ovo jedna vrsta nove prezentacije 😉

Ne mogu izdvojiti niti jedno predavanje koje me posebno zanima, jer mi sve zvuči obećavajuće i radujem se da sve doživim.

– Ukratko – vaše predavanje / diskusija – šta je ono što ćemo čuti?

Moja uloga je da moderiram panel o budućnosti obrazovanja za komunikacijsku profesiju, i ono što mi se čini posebno važno je da edukacija i stalno usavršavanje u ovoj oblasti nikad nisu bili bitniji. Vjerujem da će svi panelisti imati vrijedne perspektive i ideje, kako to usavršiti i šta se još može očekivati od promjena u skoroj budućnosti. Profesija je doživjela dramatične promjene u proteklih desetak godina, a tek možemo nagađati šta je tek pred nama.

– Ko bi / će imati najviše koristi od znanja koja ćemo čuti na konferenciji – kome biste je preporučili?

Kome bih je preporučila? Svima koji su svjesni koliko su kontinuirana edukacija, razmjena ideja i networking zapravo srž onoga što jeste profesija o kojoj govorimo. Ja u tu porodicu svrstavam marketinšku komunikaciju, PR, kreiranje i distribuciju medijskih sadržaja, uz sve ono što je “između” ovih oblasti.

Leave a Reply