Umjesto statusa

Umjesto statusa

Živjeli i zdravi hodili kroz 2023.

Bila je ovo godina učenja i promjena i naših okruglih 20 godina postojanja i rada.

Traženih i željenih, ali i neželjenih a korisnih i potrebnih lekcija. Ipak, kad malo bolje razmislim, mogu i možemo da budemo ponosni na rezultate i postignuća u 2022.

Realizovali smo baš dosta dobrih projekata s klijentima. Lansirali smo i priveli kraju prvu sezonu Coca-Colinog Raise the Bar projekta. Uspješno smo ponovili i prilagodili Od izvora do mora. Onda, SFF i Recikliraj me, Pokloni mi novi život., a predstavili smo i novu socio-ekonomsku studiju o uticaju Coca-Cole u Bosni i Hercegovini. U rezultatima, da se ne lažemo, pokidali su projekti.

Organizovali smo 2. UN Festival povodom obilježavanja 30 godina članstva Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama. Bili smo na turneji povodom UN dana, a onda i na prijemu istim povodom. Napravili baš puno dobrog i važnog video materijala. Naprimjer, za Međunarodni dan žena i kampanju #ZaustaviMržnju.

Promovisali smo srednje stručno obrazovanje sa GIZ-om i sa Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske i Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske u Republici Srpskoj, potom sa Mješovitom srednjom školom Tešanj i bili smo angažovani na aktivnostima unapređenja srednjeg stručnog obrazovanja u Federaciji BiH.

Radili smo na nekoliko izuzetnih i baš silno važnih projekata sa Jelenom Kalinić i Udruženjem ”Nauka i svijet”, usput napisali i strategiju, pa radili na projektu koji smo nazvali ”Nauka govori” (realizovan uz podršku Udruženja ”Zašto ne”). Konačno, 21.12. smo objavili 1. epizodu podkasta Nauka govori. Spremne su još tri epizode, a da se okupe ovako sjajna ekipa i da sve to postane dostupno širokim narodnim masama omogućila je Ambasada Savezne Republike Njemačke u Sarajevu.

YouTube: https://bit.ly/YouTube_PNG

Facebook: https://bit.ly/FBW_PNG

GooglePodcast: https://bit.ly/googlepodcast_PNG

Spotify: https://bit.ly/naukagovori_spotify

Apple Podcast: https://bit.ly/applepodcast_naukagovori

Transkript podkasta je dostupan na linku: https://bit.ly/PNGtranskript

Najvažnije za PRIME Communications i za komunikacijsku profesiju: premotali smo u budućnost i u maju organizovali reWINd PROACTIVE. Okupili sve naše drage carice i careve, mentorke i mentore iz cijelog regiona, proširili ekipu misleći da je to incident ali avaj! Pokazalo se da je PROACTIVE falio više nego što je iko od nas mogao da pretpostavi ili je bio spreman da prizna. Sljedeći PROACTIVE na Jahorini zakazan je za 23. – 25. maj 2023. Koncept i program o vrelim temama u komunikacijama i poslovanju u sljedećih par godina je u šerpama i loncima. Serviraćemo sve vrlo brzo, neka vas za stolom.

Do tad, budimo bolji ljudi nego što smo dosad bili.

Dobro živjeli i zdravo hodili kroz 2023.

Leave a Reply