UN prijem

UN prijem

Promocijom kulture, kreativnosti i stvaralaštva, inovacija i preduzetništva, jednakosti ali i različitosti, naslijeđa, umjetnosti i ekologije, Ujedinjene nacije (UN) u Bosni i Hercegovini su 23. oktobra obilježile svoj dan prvim Festivalom #ZamisliPromijeni u Zemaljskom muzeju u Sarajevu. Shvatajući važnost prilika da se glas mladih čuje što više, Ujedinjene nacije su organizovale i svečani prijem i razgovor sa mladima 16. novembra u Gradskoj vijećnici. Događaju su prisustvovali predstavnici programa i agencija Ujedinjenih nacija, donosioci odluka u Bosni i Hercegovini, ambasadori i konzuli, predstavnici akademske zajednice, te kulturnog i umjetničkog miljea, i predstavnici mladih iz Bosne i Hercegovine – učesnici ovogodišnje kampanje kojom je UN obilježio mjesec august kao mjesec mladih. 

Mladi su imali priliku razgovarati sa specijalnom izaslanicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za mlade, gđicom. Jayathma Wickramanayake, kao i podijeliti izazove s kojima se suočavaju u svom radu i ono što žele vidjeti kako bi se osigurala bolja budućnost za mlade u Bosni i Hercegovini.

PRIME Communications tim bio je zadužen za podršku event managementu, kao i odnose sa medijima. Događaj je bio prilagođen epidemiološkim mjerama, a realizovan je u Gradskoj vijećnici u Sarajevu.

 

 

 

 

Leave a Reply