Uskočite na vrijeme

Uskočite na vrijeme

Na ovogodišnjem PROACTIVE-u, edukativnoj konferenciji o odnosima s javnošću koju organizujemo već šest godina, još jednom sam se uvjerila da je edukacija dostupnija nego ikada prije i da je pored redovnog posjećivanja edukativnih skupova i seminara, danas sasvim jednostavno doći do informacija, edukativnih sadržaja, dobrih tekstova, pozitivnih primjera i novih iskustava.

Sve što morate da uradite je da budete PRisutni i da koristite potencijale online medija koji vam se nude i to BESPLATNO!!! !

Pored 100 učesnika koji su bili sa nama u sali i koji su uživo pratili predavanja u isto vrijeme predavanja je online pratilo još toliko kolega iz regiona koji su u real time-u slušali dešavanja iz sale, komentarisali, postavljali pitanja i učestvovali u diskusijama.

Zar nije nevjerovatno da postoji mogućnost da ispratite konferenciju iako možda zbog poslovnih obaveza niste bili u mogućnosti da prisustvujete. Sve što trebate uraditi je ne plašiti se nego samo učiniti prvi korak i priključiti se toj zajednici koja vam nesebično toliko toga pruža.

Naravno da je prisustvovanje na konferencijama i dalje poželjno naročito zbog ličnih kontakta sa učesnicima i predavačima i zbog networka koji je intenzivniji kada se lično upoznate sa kolegama. Nema više opravdanja za neznanje.

Nekada su se ljudi mogli kriti iza pasivnosti, iza straha od nepoznatog, iza izgovora da nemaju priliku i mogućnosti da posjećuju konferencije i upoznaju kolege iz regije, ali to je davna PRošlost.

Svi ovi potencijali koji nam se nude su prava blagodat za PR-ovce i to bez obzira na godište, godine iskustva i staža.

SVI uvijek možemo naučiti nešto novo i dobiti inspiraciju za realizaciju novih projekata ili ideja. Ipak je naš zadatak da budemo uvijek PRrvi, ne samo da PRatimo trendove nego da ih kreiramo i da se ne plašimo novih izazova jer oni PRedstavljaju čar našeg poziva.

Pored toga što svakodnevno možete pronaći mnogo korisnih i edukativnih tekstova iz vaše PRofesije i što kontinuirano, koliko sebi dozvolite, možete raditi na svojim sposobnostima i vještinama online zajednica uči korisnike još jednom veoma značajnom osobinom: DIJELJENJE. Osobina dijeljenja znanja postaje jednako važna, ako ne i važnija od samodisciplinovanog i kontinuiranog učenja. Ako želite da koristite sve potencijale i izvore koji vam se BESPLATNO nude morati znati dijeliti i DAVATI – drugačijeg načina nema. Sve što vi pružite vašim online kolegama vraća se višestruko.

Ako se nevjerovatnom brzinom stvari mijenjaju i otvaraju nove opcije za sve one žedne znanja onda se pitam šta nas to čeka za pet godina…..
Five years from now on the web for free you’ll be able to find the best lectures in the world. It will be better than any single university” – Bill Gates.

Predlažem da brzo uskočite na voz koji juri velikom brzinom i nudi nevjerovatne mogućnosti ali staje još veoma kratko na vašoj stanici.

(0) Comments

Leave a Reply