Uspješno završen peti PR Challenge

Uspješno završen peti PR Challenge

Finale petog po redu studentskog takmičenja u PR-u, PR Challenge završeno je 12. maja u hotelu Holiday. Sedam takmičarskih ekipa predstavile su svoje PR strategije za crnogorsku kompaniju DoMEn d.o.o. i UNICEF kampanju „Vrtići za sve“.

Stručni žiri proglasio je tim  Panamera sa Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva za pobjednike petog  PR Challenge takmičenja.

Drugo mjesto osvojila je takmičarska ekipa Adatte također sa Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva, dok je treće mjesto osvojila takmičarska ekipa Caliope sa Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva.

Pobjednici PR Challenge takmičenja, kao glavnu nagradu, osvojili su kotizacije za učešće na konferenciji o odnosima s javnošću – Sarajevo PR Open koji se održala, 13. maja u hotelu Holiday, te kotizacije za međunarodnu internet konferenciju Spark.me koja će se održati 31. maja i 1. juna u Bečićima. Učešćem na ove dvije konferencije, najboljim studentima  je omogućeno da uče od najboljih PR praktičara u regiji i svijetu.

Organizator PR Challenge-a je agencija Prime Communications, prva domaća PR agencija, koja ovim takmičenjem želi naglasiti značaj PR struke, promovisati mlade, inovativne i kreativne buduće kolege ali i pružiti priliku studentima da teoretska znanja koja stiču na fakultetima primijene u praksi kreirajući strategije za prave klijente.