Zašto jedva čekam iskre Spark.me konferencije?

Zašto jedva čekam iskre Spark.me konferencije?

Iskreno, jedna od najboljih stvari koje su mi se desile sa “uplovljavanjem” u internet svijet te prelaskom na poslove koji se rade putem interneta su i konferencije koje se bave njime. Realno, meni je čak i karakteristika horoskopskog znaka (Strijelac) ta da jako volim putovanja, tako da mi nikad ne pada teško preći par stotina kilometara da bih se družila sa zanimljivim ljudima iz čitavog regiona. A uz sve to uvijek imam priliku puno toga pametnog čuti i naučiti od njih, tako da je užitak najmanje dupli.

A posebno kad su u pitanju konferencije na nekim lijepim mjestima koja imaju more…

Zato me prilično obradovala najava za konferenciju Spark.me koja se 26. i 27. septembra održava u Budvi. Ta Budva mi se do sada uspješno “otimala” zadnje 2 godine. Kad god sam bila pozvana nisam imala mogućnosti da odem. Ali sve su prilike da će ove godine biti moja treća sreća.

Naime, Prime Communications je ponosni partner organizatora ove konferencije, što znači da ćemo biti tamo.

Moram priznati da me u početku uopšte nije pretjerano zanimalo koga ćemo tamo slušati. Iako sam klasični štreber, vječito u prvom redu na konferencijama bez obzira na govornika, ovaj put sam samo mislila o tome kako ću ipak vidjeti more (da, nisam išla na godišnji) i kako ću se družiti sa našim super domaćinima sa kojima smo se “ukačili” već odavno.

A onda sam prije nekoliko dana bacila pogled na listu govornika… I oduševila se.

Ima tu par ljudi iz Regiona koje sam slušala i koje uvijek volim čuti jer su dokazano zanimljivi predavači. A velika većina govornika je iz svijeta i njih do sada nisam slušala, ali koristim puno toga što su oni inače napravili. Realno, vjerujem da će mi biti zanimljivo čuti Kris Varenhorsta, softverskog inžinjera u kompaniji Dropbox koja je meni prilično olakšala život od kako ga koristim. Ili Melik Gornoi koji je u Skypeu od samog početka, a ja dislocirano iz Zenice radim za firmu koja je smještena u Banjaluci i Sarajevu upravo najviše koristeći Skype.

I mnogi drugi, naravno… Vjerujem da svako tu može pronaći nešto zanimljivo za sebe.

Uglavnom, ako se na bilo koji način bavite poslom vezanim za internet – ovo je konferencija koja će vam sigurno proširiti vidike i dati neke nove ideje. Meni se to dešava skoro na svim konferencijama, a posebno na ovakvim na kojima mogu čuti dokazano uspješne ljude. A količinu pozitivne energije koju ponesemo sa ovakvih dešavanja ne mogu opisati. To bukvalno izgleda kao da se tih par dana priključite na neki pozitivni punjač koji meni, realno, omogućava da sivu svakodnevnicu koja nas u Regionu uglavnom svuda okružuje lakše podnosim.

Pošto je Prime Communications partner konferencije dobili smo priliku da svojim prijateljima omogućimo popust na kotizaciju od 50%. Šta to znači? To znači da:

– ako kotizaciju kupite uz naš kod do 31. avgusta plaćate 50 eura (inače je 100 EUR)

– ako kotizaciju kupite od 1. do 26. septembra plaćate 100 eura (inače je 200 EUR).

A realno, to nije mala ušteda.

Što se tiče smještaja i puta – postoje hoteli, ali i puno prihvatljiviji privatni smještaj (i sami ganjamo takav), tako da svako može naći nešto sebi prihvatljivo.

Sve informacije o konferenciji inače imate na web stranici Spark.me. A za popust pišite na mail office@prime.ba

Vidimo se!

spark2

 

Leave a Reply