Znanje je najvažnija nagrada: PROACTIVE 2023 održan u maju na Jahorini

Znanje je najvažnija nagrada: PROACTIVE 2023 održan u maju na Jahorini

Jedan od najvažnijih edukativnih projekata agencije PRIME Communications – regionalna konferencija o odnosima s javnošću PROACTIVE 2023 realizovan je i ove godine. Trodnevni skup je održan je u hotelu Rajska dolina na Jahorini, a okupio je praktičarke/e iz komunikacijske struke u korporacijama, institucijama, ljude iz medija,  menadžmenta i ljudskih resursa iz cijelog regiona.

Odnosi s javnošću država postaju sve važnije a klasična diplomacija odlazi u prošlost; Više da slušamo jedni druge da bi nam bilo bolje; I da učimo i da dijelimo znanje – preduslovi su za napredak i neke od poruka koje su obilježile ovogodišnji PROACTIVE.

„Mnogo je važnih pitanja koja smo otvorili, tema o kojima smo učili i diskutovali a najvažniji zaključak je da moramo da preuzmemo odgovornost za svoju profesiju, njenu etičnost, uticaj koji naša praksa ima ali i uticaj koji treba da napravi – da bismo imali bolje živote, društva i ekonomije. Provocirali smo temama i pitanjima, probudili smo dosta emocija, inspiracije i novih prijateljstva. Obećali smo sebi i jedni drugima da ćemo raditi na promjenama. Do sljedećeg susreta, nastavljamo da dijelimo znanja kao pojedinci u svojim okruženjima“, poručili su organizatori, agencija PRIME Communications i PROACTIVE Club.

PROACTIVE 2023 su podržali: Coca-Cola HBC Adria, OSCE misija u BiH, Područna privredna komora Banja Luka, Cardi, medijski partneri: FENA – Federalna novinska agencija, Alternativna televizija ATV, magazin Gracija, portal posao.hr i boljiposao.com te ekskluzivni radijski partner RSG radio.

Leave a Reply